A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

19/05/2022 14:18

“Un projecte innovador, respectuós, sostenible, que ens proporcionarà habitatge assequible per cobrir en gran part la necessitat que en tenim (...) juntament amb el model sociosanitari d’envelliment actiu i saludable que planteja” són algunes de les virtuts que ha manifestat l’alcaldessa, Abigail Garrido, del projecte de desenvolupament del sector de Can Jove que es pot veure en una exposició al vestíbul de la Casa de la Vila. La mostra, formada per sis plafons informatius amb plànols, dades, imatges i textos, serà itinerant i després de l’estiu es traslladarà i es podrà veure a les Roquetes.

L’alcaldessa ha recordat que San Pere de Ribes és un municipi declarat com a àrea amb mercat d’habitatge tens. Aprofitant que el pla general ja contemplava la combinació de l’ús residencial amb el sociosanitari en el desenvolupament d’aquest sector per la seva proximitat amb l’Hospital Sant Camil i el nucli de Ribes, s’ha adequat el projecte per donar resposta a la forta demanda acreditada d’habitatge assequible, reforçar l’ús sociosanitari com a pol d’activitat econòmica i oferir una solució més integrada amb l’entorn natural i respectuosa paisatgísticament i medi ambiental.

D’aquesta manera, la meitat del sector serà d’ús sociosanitari per donar resposta a les necessitats de la gent gran i de les persones dependents, que cada vegada es fa més notable a causa de  l’envelliment de la població, i l’altre 50% estarà destinat a habitatge, majoritàriament habitatge assequible  (331 habitatges de protecció) oficial i una quarta part de renda lliure (114 habitatges a preu de mercat).

La cap de l’equip de govern municipal, Abigail Garrido, ha explicat que “s’ha incrementat substancialment els habitatges assequibles perquè creiem que aquí està el punt més important de necessitat de les persones que viuen al nostre municipi. Necessitem habitatge a un preu que s’ho pugui permetre una persona jove o una persona que ha començat el seu projecte de vida o familiar i que potser encara no ha trobat una estabilitat laboral”. A banda d’aquests habitatges, a la part d’usos sociosanitaris és previst que es construeixin 221 habitatges tutelats així com una nova residència i centre de dia.

“Hem fet una aposta real i realista ajustada a les necessitats dels veïns i veïnes del municipi”, ha dit l’alcaldessa que “de retruc, generà ocupació i reforçarà el pol sanitari que representa l’Hospital Sant Camil amb un creixement sostenible, respectuós i integrat en l’entorn”, ha afegit. En aquest sentit, Abigail Garrido ha posat l’accent en la preservació dels elements naturals i paisatgístics del sector, així com en el caràcter sostenible i respectuós amb l’entorn i el medi ambient del projecte. “Aquest és un sector innovador, sobretot en la manera que te de plantejar el seu desenvolupament. Abans, quan s’urbanitzava un nou espai, s’arrasava pràcticament amb tot el que hi havia per edificar i després es tornava a plantar i naturalitzar un espai que ja ho era. Nosaltres hem fet l’exercici a la inversa, hem contemplat tot el que volem preservar d’aquest espai –vinyes, bosquines, masies, murs de pedra seca...­- i hem adaptat les edificacions a aquest espais lliures que hi ha i que són d’interès, tot respectant l’entorn i integrant-los. Aquest serà un sector exemplar en termes de sostenibilitat”, a conclòs l’alcaldessa.

El projecte de Can Jove es troba ara en procés d’aprovació provisional i posteriorment definitiva. Amb anterioritat, l’expedient de la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana a l’àmbit del sector va ser aprovat inicialment al ple del mes de setembre de l’any passat amb els volts favorables del PSC, FEM Poble i Ciutadans, l’abstenció dels dos regidors no adscrits i els vots en contra de Construïm, que han manifestat obertament la seva objecció al projecte.