A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

15/06/2022 11:29

Amb motiu de la celebració del 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBIQ+, es portarà a terme la campanya Balcons amb Orgull, organitzada pel col·lectiu El Punt R amb el suport de l’entitat Espai Jove de les Roquetes i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, per animar a la ciutadania a lluir les banderes irisades representatives del col·lectiu als balcons i façanes del municipi. Així el dissabte 18 de juny de 17 a 19h s’instal·laran dues parades, a la plaça Marcer de Ribes i a la plaça del Llobregat de les Roquetes, on es posarà a disposició de la ciutadania banderes irisades gratuïtes (fins a exhaurir existències). Juntament amb la bandera s’adjuntarà un escrit amb la història i significat d’aquest símbol i s’instarà a penjar-la a balcons i finestres del 20 al 30 d’aquest mes, o qualsevol altre dia, per reivindicar amb orgull que cap persona ha de ser menystinguda per raó de gènere o d’orientació sexual.

Donat l’èxit que va tenir l’any passat la iniciativa Comerços amb Orgull, portada a terme també per l’entitat El Punt R amb la col·laboració del comerç local, aquest any s’ha volgut repetir de manera similar però adreçada a les llars i balcons de tota la població. Al 2021 es van adherir més de 300 establiments comercials del municipi donant suport a espais segurs i de respecte a les persones LGTBIQ+ i aquest any s’espera una acollida encara més gran. Igualment, també aquesta any, els establiments que vulguin donar suport a la iniciativa lluint al seu local el rètol  distintiu “Comerços amb Orgull” el podran recollir a les Oficines d’Atenció Ciutadana a partir del 18 de juny.

Així mateix, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha adquirit una cinquantena de nous llibres i títols en matèria de diversitat sexual i de gènere per ampliar el fons bibliogràfic de les biblioteques municipals Josep Pla i Manuel de Pedrolo i seguir potenciant la cultura i l’educació com a base del canvi

A més, des del Consistori s’ha elaborat una sèrie de material divulgatiu que es traslladrà a les xarxes socials proposant recomanacions literàries i cinematogràfiques LGBTIQ+ que també es podran consultar al web municipal. Aquest contingut inaugurarà una nova secció LGBTIQ+ que s’anirà nodrint amb més continguts properament.

Així mateix, davant la proximitats de les Festes Majors i de la Rua Summer Carnaval s’ha anunciat la instal·lació d’unes carpes com a Punts Liles -LGTBIQ+ per atendre al jovent com a punt de denúncia i suport de les agressions sexuals i LGBTIfòbiques. A més, durant el recorregut de la Rua Summer es podrà visualitzar una campanya contra les violències masclistes impulsada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb l’objectiu de seguir treballant conjuntament amb el teixit social i associatiu del municipi per unes festes i celebracions segures per a totes i tots.