A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

16/06/2022 15:15

La Rua Summer Carnaval es presenta enguany recuperant la normalitat en la seva 13a edició, amb tot l’esplendor d’abans de la pandèmia i amb més ganes i il·lusió que mai. Així es fa palesa a la programació d’enguany plena d’activitats i amb un festival de primer ordre com a novetat destacada, el Pareo Fest, que es farà el diumenge a la nit i tancarà els tres dies de festa del 8, 9 i 10 de juliol.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha qualificat la Rua Summer com un esdeveniment “amb molt d’encert“ des del primer dia que es va començar a fer “i que dona la possibilitat d’omplir els carrers, comerços, bars i restaurants de les Roquetes”. Per això ha agraït la tasca que fa l’organització “sempre impulsada per gent jove i amb  ganes de posar a les Roquetes en el mapa”, ha afegit. En aquest sentit, l’alcaldessa considera que “això s’ha aconseguit en els últims anys amb una festa ja consolidada”.

En aquesta ocasió s’espera celebrar “una edició de màxims, sense restriccions i bastant ambiciosa, amb més de 1.800 participants a les rues infantil i adulta”, ha manifestat el president de l’entitat Roquefestes, Xavier Escardó, qui ha manifestat que “com a organització sense ànim de lucre, volem professionalitzar la festa per arribar a un públic més ampli més enllà de la comarca”.

 

Els actes principals

El divendres 8 de juliol centrarà els actes la Festa Infantil de disfresses al recinte esportiu exterior del pavelló de les Roquetes (18.30h), la presentació de les Reines d’aquesta edició (20h) i la Rua Summer Kids (a les 20.45h). Després també hi haurà una batalla de coreografies infantils, una festa familiar amb DJ i una festa jove a la matinada amb DJ, jocs i activitats.

El dissabte 9, pel matí s’organitzarà un circuit d’inflables “Crazy Jump” a les 11h a l’exterior del pavelló i un vermut electrònic en acabat, a les 12h. A la nit serà el torn de la Rua Summer Carnaval 2022 (21h), l’animació de Pupi Poisson i DJ Cherry Coke i posteriorment la Rua Summer Festival (22h), amb les entrades ja a la venda (www.ruasummercarnaval.com).

Finalment el diumenge 10, a les 17.30h, tindrà lloc el PAREO FEST,  la nova i divertida proposta de festival diürna que, segons els organitzadors, “neix de les ganes de viure i gaudir de l'estiu recordant les millors cançons que varen marcar una època”. Hi actuaran, entre d’altres, artistes coneguts com Henry Méndez, Soraya, Karina, Gusanito, Sonia Leo o els OBK (uns dels màxim exponents de l'electropop espanyol dels anys 90). Entrades des de 12 euros a www.ruasummercarnaval.com.  

 

Revulsiu econòmic

La Rua Summer Carnaval és també un reclam “molt important pels comerços de les Roquetes perquè representa una injecció de públic i clients que repercuteix a tots els comerços i a la restauració”, ha dit la secretaria de la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes, Felisa Sánchez. A més, aquesta any com a novetat l’UCER organitza un concurs de fotografia amb la Rua Summer com a tema central, les bases del qual es podran consultar a les seves xarxes socials (ucerlesroquetes).

En la mateix línia, el regidor de Cultura de les Roquetes i Joventut, Adrià Solà, espera “recuperar la participació i el públic d’abans de la pandèmia” i “fer un pas més endavant” amb tota l’oferta i activitats programades.

 

Per a l’equitat i en contra d’actituds masclistes i comportaments sexistes

Com cada any s’instal·larà al pavelló, en col·laboració amb l’entitat Espai Jove de les Roquetes i El Punt R, un Punt Lila per atendre al jovent i donar informació i suport en relació a les agressions sexuals i a les conductes o comportament masclistes i sexistes que es puguin donar en el desenvolupament dels principals actes. La presidenta de l’entitat Espai Jove de les Roquetes, Marta Bartomeu, ha explicat que estaran presents “formant part del voluntariat, especialment al Punt Lila, per donar suport al servei, donar informació i fer pedagogia”.

També durant el recorregut de la Rua Summer es podrà visualitzar una campanya contra les violències masclistes impulsada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb l’objectiu de seguir treballant conjuntament amb el teixit social i associatiu del municipi per unes festes i celebracions segures per a totes i tots.