A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

21/06/2022 13:05

Després de la presentació de la Festa Major d’estiu d’enguany i el Correfoc celebrats el cap de setmana passat, Sant Joan arriba a les Roquetes aquest dijous lluint les noves gales dels gegants i del Ball de Diables i amb un llarg cap de setmana d’activitats per endavant.

Després del Pregó el dia 23 de juny, a les 13h, a la sala de plens de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca, el toc de gralles i el pilar casteller donaran el tret de sortida a la Traca i a l’inici de la Festa Major. A les 18h es farà a la plaça de la Vinya d’en Petaca l’exhibició dels balls blanc i tabals infantils i a les 19h començarà la cercavila de vigília pels principals carrers del poble fins a arribar a la Rambla de Santa Eulàlia. En acabar hi haurà el sopar d’entitats al carrer de Roger de Flor, davant del Casal de la Gent Gran, i a les 23h es podrà veure a la Rambla de Santa Eulàlia el castell de focs piromusical. Un cop finalitzat, es farà una cercavila nocturna de baixada fins a l’avinguda de Catalunya i seguidament el ball de revetlla a la plaça del Llobregat.

El dia de Sant Joan, 24 de juny, serà el torn de l’Ofici de Festa Major a la Parròquia de Santa Eulàlia, a les 10.45h i, per la tarda, a les 18 hores tindrà lloc una exhibició de les colles adultes i infantils de foc, amb els castellers i versos a la plaça de la Vinya d’en Petaca. A continuació un pilar dels castellers i seguidament la cercavila coll avall. I a la nit, sopar popular a les 21.30h a la pista annexa del pavelló i sarau de Festa Major a les 23h.

Per dissabte 25 de juny, s’ha previst una trobada de gegants i cercavila a la tarda i concerts i música per la nit.

Finalment, el diumenge 26 s’instal·laran diversos jocs inflables infantils durant tot el matí al Parc Pompeu Fabra, per acabar a les 12.15h amb un vermut de Festa Major i la festa de l’escuma a les 13h. A la tarda, el Casal de la Gent Gran farà el seu ball de Festa Major i a les 20h s’han programat havaneres i rom cremat al Parc Pompeu Fabra.

Podeu consulta el programa de la Festa Major de Sant Joan de les Roquetes 2022 i la seva separata dedicada als Castellers de les Roquetes. La portada d’aquest any és obra d’Adrià Berla. També al programa trobareu les bases del concurs de fotografia d’aquesta edició, així com els recorreguts de les cercaviles i recomanacions.