A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

21/06/2022 14:06

Després de la presentació de la Festa Major de Sant Pere 2022 el passat cap de setmana al Castell de Ribes amb el Drac de Tres Caps com a protagonista–que enguany celebra el seu 50è aniversari–; l’autor de la separata que li han dedicat, Enric Moragues; l’autor de la portada, Jordi Vendrell; el regidor de Cultura, Josep Moya; i representants dels balls i de la colla del Drac, entre d’altres, la revetlla de Sant Joan servirà de preàmbul a una festa major d’estiu de Ribes farcida de propostes. Les primeres d’elles es donaran cita ja el diumenge 25 amb un concert vermut al pati dels Xulius i els primers actes i cercavila infantil el dilluns 27 de juny. Després de l’actuació dels balls populars infantils per a la gent gran al Redós (17.30h) es donarà sortida a la cercavila infantil de Sant Pere (18.30h) que arribarà a la plaça de l’Església (20h) per acabar amb una traca dolça (20.30h) i donar el relleu a la inauguració de les Barraques de Ribes amb el Correbars (21h) i una sessió DJ (23.30h).

Enguany les Barraques de Ribes celebren el seu 10è aniversari i han programat activitats per tots els dies de Festa Major a la plaça de l’Església fins el 3 de juliol. Consulteu la programació a les xarxes socials.

Dimarts 28 de juny, hi haurà el tradicionals actes de vigília, amb la tradicional traca a la plaça Marcer (13h) i seguidament la cercavila infantil. A la tarda, balla de bastons per les masies, actuacions de balls populars al Redós (17.30h) i cercavila de vigília (18.30h) que acabarà a la plaça de l’església amb una encesa conjunta (19.45h) i ballada conjunta (20.45h). A la nit, castell de focs des del Castell de Ribes (23.00h) i, en acabat, pujada dels balls populars des de l’avinguda de Josep i Pere Jacas fins a la plaça Marcer. Després es farà el Ball de vigília a la plaça de l’Església amb el grup La Traca.

Per Sant Pere, 29 de juny, a partir de quarts de vuit i durant tot el matí, toc d’alba, matinal (07.30h), toc de crida, anada a Ofici (9h), esmorzar pels balls populars, Ofici de Festa Major, pilar de castells i sortida d’Ofici (12h) que acabarà amb una ballada conjunta dels entremesos a la plaça de la Vila (13.30h).  A les 19h, concert de Festa Major a la plaça Marcer amb l’Orquestra Venus; a les 20h representació dels balls parlats a la plaça de la Vila i, seguidament, pilar dels castellers ribetans que donaran la sortida al cercavila de Sant Pere (21 hores). A la plaça de l’Església, a les 22.45h, final de festa i a les 23h a la plaça Marcer ball de Festa Major amb l’Orquestra Venus. En acabar el ball, programació de Barraques.

La resta de dies s’aniran succeint diverses activitats programades, amb especial menció a l’actuació castellera de Sant Pere del dissabte 2 de juliol a la plaça de la Vila (18h), amb els Castellers de les Roquetes, la Colla Jove de Castellers de Sitges i Castellers del Foix, i el Correfoc de llegenda el mateix dissabte a la nit, que se celebra cada cinc anys. Així, a les 21.30h s’anirà a la recerca del Drac al Castell, a les 22.15h es procedirà a la baixada del Drac i espectacle i a les 22.30h s’iniciarà el Correfoc de llegenda fins a acabar a la plaça de l’Església per seguir amb la programació musical de les Barraques de Ribes.

Podeu consultar tots els actes, amb horaris i recorreguts, així com la separata d'enguany al programa de la Festa Major de Sant Pere de Ribes 2022.