A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Habitatge

19/07/2022 10:28

Amb la doble finalitat de facilitar l’accés i permanència a l’habitatge assequible i evitar la pèrdua d’habitatge habitual i l’exclusió residencial, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha tornat a obrir aquest any una convocatòria d’ajuts municipals al lloguer. El termini ordinari de presentació de sol·licituds és del 15 de juliol al 14 d’agost i, posteriorment, hi haurà un període extraordinari obert fins al 5 d’octubre.

La regidora d’Habitatge, Ana Herrera, ha explicat que enguany “reprenem les dues línies que teníem en marxa: per a l’entrada al lloguer i per ajudar al pagament del lloguer mensual”. Aquests ajuts responen a “una línia de treball endegada fa anys per complementar els lloguers del nostre municipi on els preus del lloguer han pujat molt en els últims anys i no així els salaris de les persones”, ha manifestat l’alcaldessa, Abigail Garrido, que ha recordat que l’equip de govern està compromès amb el tema de l’habitatge i les accions que està tirant endavant.

Les bases de la convocatòria, la documentació i formularis per demanar l’ajut es troben a l’adreça web www.santperederibes.cat/municipi/habitatge. El tràmit es pot fer telemàticament a través de la Seu electrònica, on s’ha disposat un procediment específic per presentar la sol·licitud, però qui ho necessiti també es pot adreçar a l’Oficina Local d’Habitatge i a les OAC.

 

LÍNIEAS D’AJUT

Línia 1: Ajut a l’entrada d’habitatge de lloguer

Per als contractes de lloguer d’habitatges del 2022, com a habitatge habitual, que no superi la renda de 700 € mensuals de l’any de la convocatòria. Import màxim concedit serà 1.400 euros.

 

Línia 2: Ajut al pagament del lloguer

Ajuts al pagament del lloguer de mensualitats per a contractes vigents en la data de presentació de la sol·licitud que no superin els 700 € mensuals (des del mes de desembre del 2021 al mes de novembre del 2022, tots dos inclosos). En el cas dels contractes de lloguer d’habitacions, el topall vindrà determinat per la divisió de 700€ entre el número d’habitacions de l’habitatge, sense poder superar en cap cas els 350€ per habitació. En el cas que la renda mensual fos no superior a 700 euros, però durant l’any 2022 s’hagi actualitzat i superi el topall, s’exceptuarà el límit de 700 euros de renda mensual de la línia 2 i es podrà accedir a l’ajut. L’import màxim de la subvenció serà del 305 de la mensualitat, 210 euros/mes.

 

265 habitatges assequibles

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha recordat que “som un municipi amb mercat d’habitatge tens” i que s’estan impulsant moltes actuacions per revertir-ho. “Ja hem començat el primer bloc de pisos de 43 habitatges assequibles dels dos que estem fent amb la Fundació Salas i després seguiran dos blocs més de de 43 habitatges cadascun amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya”, ha dit Abigail Garrido. Així mateix, l’alcaldessa ha comentat que l’ajuntament ha presentat la sol·licitud d’ajuts als fons europeus Next Generation per poder tirar endavant dues altres promocions més en dos terrenys municipals en aquest sector del Parc Central. En total s’espera arribar als 265 habitatges assequibles aquesta legislatura.

“Creiem que és una necessitat important, hem de posar habitatge de lloguer assequible en el mercat i poder estabilitzar els preus del lloguer perquè no continuïn pujant (...) doncs volem que la gent jove es quedi a viure al municipi, volem que tingui oportunitat de tenir el seu projecte vital, volem que triïn el municipi com a primera opció per viure i hem de proporcionar aquest oferta d’habitatge assequible. També pensant en persones grans que no tenen les condicions necessàries i adaptades a les seves necessitats”, ha conclòs l’alcaldessa.

L’any passat gairebé 400 famílies van sol·licitar alguna subvenció o ajut al lloguer a través dels programes d’ajudes al lloguer estatal, autonòmic o municipals.