Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cooperació

04/10/2022 14:13

El present i futur de la cooperació es tornen a posar sobre la taula per donar-se a conèixer en la segona Jornada de Solidaritat i Cooperació, que enguany compartirà espai amb el Mercat del Cava i la Tapa, el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Consell Municipal de Cooperació de Sant Pere de Ribes i les entitats locals, organitza un seguit d’activitats solidàries per tal de sensibilitzar i educar la població en matèries de solidaritat i cooperació. Aquest any es crearà un espai de solidaritat on s’instal·laran les carpes de les entitats en semicercle creant una plaça interior convertint-se en l’espai àgora. Allà es realitzaran tallers i activitats lúdiques, educatives i solidàries adreçats sobretot a un públic familiar. 

Al llarg de tot el cap de setmana, el públic assistent podrà participar en accions solidàries amb les diferents entitats participants en aquesta jornada. La regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Sandra Shimazu, ha posat en relleu “el nou format de la jornada adaptat a les necessitats del Mercat del Cava i la Tapa” i ha destacat la importància de donar a conèixer les tasques de cooperació de les entitats que formen part del Consell Municipal de Cooperació, en aquest cas, en són 9 (Ocularis Associació, Associació Dignity.cat, Destino Etiopia, Fundació Kalilu, Associació Metges Peruans de Barcelona, Associació Garraf Coopera, Acció Solidària i Logística); així com “conscienciar la ciutadania sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible en projectes locals”.  

En aquest sentit, la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau ha remarcat algunes de les novetats d’aquest any, entre elles, la col·laboració amb l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), que posarà a la venda ampolles de vi i cava solidàries; la presència dels voluntaris de Sant Camil, que recolliran aliments o el punt d’informació i sensibilització sobre l’adopció i el no abandonament d’animals, potenciat des del departament de Benestar Animal de l’ajuntament.

La II Jornada de Solidaritat i Cooperació es durà a terme el dissabte 15 d’octubre, d’11 a 14h i de 17h a 20h, i el diumenge 16, d’11 a 15h.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha donat suport a iniciatives de cooperació al desenvolupament al llarg dels darrers 30 anys no només assignant recursos financers, sinó també fent-ho de manera planificada, ordenada i eficaç seguint unes línies estratègiques d’actuació clares i també transparents.