Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

21/10/2022 12:05

El Mercat del Cava i la Tapa de Sant Pere de Ribes, celebrat el passat cap de setmana, 15 i 16 d’octubre, a les Roquetes, es va rebre amb moltes ganes tant pels propis participants com pels visitants. Després de dos anys sense la mostra, es va reviure l’èxit assolit el 2019, ja que s’estima que es van servir més de 6.000 degustacions que es podien adquirir directament a les parades de la fira.

Al punt d’informació, i comptant novament amb la col·laboració de l’Associació de Festes de les Roquetes en aquest esdeveniment, es van posar a la venda les copes i el material per poder fer les degustacions. Les tapes de productors i restauració, juntament amb el tast de vins, cava i cervesa, van ser els protagonistes de la fira, representats amb més de 20 participants, envoltats d’una gran terrassa amb taules, tines, palets decorats i espais per a gaudir dels amics i la família. A la nit la fira prenia força amb la il·luminació instal·lada per a l’ocasió, juntament amb la música, les activitats i el conjunt de carpes participants.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes valora molt positivament tant la participació d’empreses del municipi i del territori en general, la implicació de les entitats locals, així com la coincidència entre el Mercat del Cava i la Tapa amb la II Jornada de Solidaritat i Cooperació durant un mateix cap de setmana, reforçant així la seva projecció i promoció.

Entre les activitats vinculades a l’essència del Mercat del Cava i la Tapa, cal destacar l’èxit d’inscripcions als quatre tallers gastronòmics, amb més de 100 participants, on es va donar protagonisme als productes locals, vi i cervesa, maridats amb altres productes artesans com el formatge.

L’espai firal va comptar amb moltes activitats adreçades a tots els públics. Es van organitzar conta contes amb temàtica vinculada a la fira, tallers infantils de manualitats com “Fes el teu barret de cuiner/a”, on hi van participar un centenar de nens i nenes. També es va poder gaudir d’una gran oferta de jocs de fusta pels més petits; així com d’actuacions de música en directe amb grups de la comarca o interpretacions teatralitzades i musicals itinerants.

Les botigues al carrer i artesania van prendre protagonisme durant la fira, on els visitants van poder comptar amb ofertes especials  amb més de 20 carpes participants en aquesta zona. Botigues al carrer va comptar amb la implicació de les associacions de comerciants UCER i Fem Ribes, així com de l’associació del Mercat Municipal La Sínia.

Aquest any, coincidint amb la posada d’un nou perfil a les xarxes socials (@mercatdelcavailatapa), s’ha aprofitat per organitzar un sorteig de producte elaborat per cellers locals. La finalitat ha estat incentivar la participació i la dinamització de les xarxes socials del Mercat del Cava i la Tapa,  alhora que donar a conèixer i promoure productes de proximitat del municipi.

Enguany també s’ha comptat amb una nova placa de cava dedicada al recentment inaugurat Teatre la Bòbila que es podia adquirir al punt d’informació de la fira, juntament amb les plaques d’altres edicions dedicades totes elles a motius destacats del municipi.

Jornada de Solidaritat i Cooperació

El present i futur de la cooperació es van tornar a posar sobre la taula en la II Jornada de Solidaritat i Cooperació, que enguany va compartir espai amb el Mercat del Cava i la Tapa. Es van poder conèixer les tasques i els projectes que fan les entitats de cooperació i alhora es van oferir tot un ventall d’activitats adreçades a tots els públics, com tallers infantils, atraccions com el carrusel ecològic, les andròmines, la plaça Àgora amb conta contes, entre moltes altres activitats. La Jornada es va organitzar des del Consell Municipal de Cooperació amb la finalitzat d’informar i sensibilitzar vers la cooperació i la solidaritat.