Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

09/11/2022 13:39

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes organitza un nou Taller d’Autodefensa Restaurativa per a Dones, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat. És una de les activitats que formen part del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El taller anirà a càrrec de Karin Konkle, professora d’arts marcials i d’autodefensa per a dones des de l’any 2001. És llicenciada en Estudis de Gènere per la Universitat de Columbia a Nova York i porta més de 30 anys practicant les arts marcials.

L’activitat tindrà una durada de 10 sessions i es realitzaran al Centre Cívic L’Espai, a les Roquetes (els dijous 17 i 24 de novembre; 15 i 22 de desembre; 12, 19 i 26 de gener, i 2, 9 i 16 de febrer), d’11.30h a 13h; i al Centre Cultural El Local, a Ribes (els dies 17 i 24 de novembre; 15 i 22 de desembre; 12, 19 i 26 de gener, i 2 i 9 de febrer), en horari de 17h a 18.30h. S’oferirà servei gratuït de cangur per a aquelles persones que ho sol·licitin. Caldrà fer inscripció enviant un correu electrònic a igualtat@santperederibes.cat indicant nom i cognoms, telèfon i nucli (Ribes o les Roquetes), i el nombre d’infants i l’edat (en cas de fer ús el servei de cangur).

Pel que fa al contingut de les sessions, es treballarà com un trauma pot afectar en el cos i en la capacitat de regular el descans i l’activitat; es tractaran les situacions traumàtiques del passat i que segueixen afectant en la vida quotidiana; com aprendre a dir que no i a dir que sí; expressar-se amb fluïdesa; connectar amb nosaltres mateixes i amb les altres persones, i aprendre a diferenciar les situacions d’abús. Les sessions incorporen també un treball de reflexió individual i grupal tant escrit com parlat complementat amb exercicis d’arts marcials, treball corporal i meditació.