A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

01/12/2022 14:18

La llar d’infants municipal L’Espígol de Sant Pere de Ribes ha estat acreditada per ser inclosa dins la Xarxa d’Escoles Verdes (XEV) en la XIX Trobada d’Escoles Verdes, celebrada aquest dissabte, 26 de novembre, al Cosmocaixa de Barcelona. D’aquesta manera, s’ha reconegut haver assumit el compromís d’aquesta llar de treballar en la construcció d’una Catalunya més sostenible.

Des de ja fa uns anys, aquest centre educatiu treballa diferents aspectes amb l’objectiu d’impulsar actituds responsables i respectuoses cap al medi ambient i l’entorn proper. Gràcies al treball constant de tota la comunitat educativa que forma part de la llar, ben aviat, a la seva façana lluirà el distintiu d’Escola Verda. Amb la acreditació de la llar L’Espígol, en total hi ha 4 centres del municipi que són escoles verdes: la llar d’infants El Cargol, l’escola les Roquetes i l’institut Montgròs.

Les Escoles Verdes són centres educatius compromesos amb la sostenibilitat que treballen per fomentar una educació ecosocial que transformi el centre educatiu i el seu entorn, tot plegat treballant en xarxa amb altres entitats del territori.

Actualment, hi ha més de 800 centres que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes. Per donar resposta i suport a aquests centres, va néixer l’any 1998 el Programa Escoles Verdes, un instrument del Departament d’Educació i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb 3 grans objectius:

  • Ajudar els centres a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l’entorn, etc.).
  • Promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn.
  • Afavorir l’intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.