A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

13/12/2022 13:19

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i els establiments comercials del municipi estan duent a terme aquest mes de desembre, coincidint amb la campanya de Nadal i Reis, una acció de sensibilització per promoure el comerç de proximitat i la compra responsable sense plàstics amb l’ús de bosses i recipients reutilitzables.

Es tracta d’un projecte per potenciar la compra sostenible en el comerç local i reforçar els seus valors i beneficis pel planeta. A més de promocionar els establiments del municipi i els productes de proximitat és vol contribuir a eliminar l’ús de les bosses de plàstic, i del plàstic en general, repartint 15.000 bosses de roba reutilitzables que els mateixos comerços donaran a la clientela.

La campanya es reforça amb elements de difusió a les xarxes socials i altres canals d’informació, com anuncis a la premsa, cartells de gran format a les parades de bus, etc. Entre d’altres missatges, la iniciativa fomenta l’ús dels carros i cistells de la compra, tàpers, bosses de malla, etc. així com els desplaçaments a peu per anar als establiments del municipi.

Amb iniciatives com aquesta, el consistori i les associacions de comerciants volen crear més consciència en els hàbits de compra per a un consum responsable de béns i serveis moderat, informat i reflexiu, tot tenint en compte criteris de sostenibilitat cultural, ambiental o socioeconòmica.

L’objectiu de reduir l’ús del plàstic també ha portat al municipi durant el mes de novembre i fins ara la campanya “Adeu plàstics” elaborada per la Mancomunitat Penedès-Garraf per explicar el gran problema que genera a l’ecosistema l’ús d’aquest material contaminant, amb l’impacte ambiental i econòmic que això suposa.

#SPRIBESPLÀSTICZERO compta amb el suport de la Diputació de Barcelona; la Generalitat de Catalunya; el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; el fons europeus Next Generation EU; i la col·laboració de Fem Ribes, l’UCER, el Mercat Municipal La Sínia.