Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

14/12/2022 12:24

La màgia i la il·lusió del Nadal tornen amb força als carrers i espais culturals de Sant Pere de Ribes. Les entitats culturals del municipi han organitzat un ventall de propostes i activitats per a tota la família. Les primeres d’elles, la inauguració d’una exposició de pessebres, un concert o un festival de dansa.

Així, el 16 de desembre s’inaugura la 43a Exposició Col·lectiva Pessebres, a les 19.30h, a la seu de l’entitat Els Xulius, Ca la Nisa (c. Major. 13), que es podrà visitar durant les festes. Del 17 de desembre al 3 de gener també es podrà visitar l’exposició solidària “P’alante la Palma”, a la seu de l’entitat cultural i esportiva GER (c. del Pi, 25). El dissabte 17 de desembre, a les 20h, s’ha organitzat el Concert de Nadal, a càrrec de la Coral Levare i Andreu M. Miret, a l’església de Sant Pere de Ribes. A l’endemà, el 18 de desembre, a les 8 del matí, es portarà el pessebre al Montgròs des de la plaça de l’Església, a Ribes. A les 11h, al Teatre La Bòbila, tindrà lloc el Festival de Nadal, organitzat per l’Escola de Dansa Contratiempo, i també el dia 18, l’entitat cultural GER organitza el concert d'hivern de cant coral del Cor Tal com sona.

La biblioteca Manuel de Pedrolo oferirà el dia 19 de desembre, a les 18.30h, un recital poètic titulat “4x100 anys”, a càrrec del Grup Di(r)verso; i el 21 de desembre, a les 17.30h, es faran l’hora del conte i un taller a càrrec de Mon Mas. “Muff Muf: històries d’un nadal al revés” és el conte escollit i està adreçat per a nens i nenes a partir de tres anys. Cal fer la inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

El divendres 23 de desembre la música i l’humor seran els protagonistes de la jornada. A les 19h, al centre cívic l’Espai de les Roquetes tindran lloc les Nadales de la Casa de Andalucía de la comarca del Garraf, i a les 22h, serà el torn de l’humorista David Guapo, que arriba al Teatre La Bòbila amb el seu espectacle “#quenonosfrujanlafiesta”.

Can Peret Coll serà l’escenari d’enguany del Pessebre Vivent Parlat, que torna de la mà dels Xulius. Del 25 al 28 de desembre es podrà tornar a gaudir de les interpretacions dels actors i actrius que hi participen. Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web dels Xulius i l’aforament és limitat.

El dia de Nadal, com és tradicional, se celebrarà el Quinto, a les 21h, a La Nau del Ger; el dia de Sant Esteve, a les 19h, i el 27 de desembre, tindrà lloc el Quinto Jove, també a les 19h.

El Centre Parroquial participa en la programació de Nadal amb Els Pastorets a Ribes, amb l’obra Camí de Betlem de J.M Folch i Torres, adaptació de Joan Rosquellas. Les representacions seran el 26 de desembre, a las 19h; el 7 de gener, a les 18h, i el 8 de gener, a les 18h, a la sala de teatre i cinema Bell-Lloc del Centre Parroquial de Sant Pere de Ribes. Les entrades es poden comprar a partir del 12 de desembre en línia a www.centreparroquial.com, i a la taquilla a l’horari del cinema mitja hora abans de cada representació.

 

Cap d’Any

El dia de Cap d’Any tornen els sopars i els balls per donar la benvinguda a l’any 2023. L’entitat cultural i esportiva Ger organitza el sopar i ball amb Kit Kat i Mas Alba; a partir de la 1.30h, a la Carpa Revolució, tindrà lloc la Festa de Cap d’Any organitzada pels Xulius. Les entrades ja es troben a la venda a través del web de l’entitat.

També a partir de la 1.30h comença la Festa de Cap d’Any a l’envelat de les Roquetes, organitzada pels Castellers de les Roquetes i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Les entrades es poden adquirir a la seu de l’entitat (c. Espronceda). A partir de la 1h, al centre cívic l’Espai de les Roquetes també se celebrarà una festa de Cap d’Any, organitzada pels Amics dels Centre Cívic.