Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

16/12/2022 14:09

Aquest dissabte 17 de desembre es col·locarà la primera pedra del nou institut escola de les Roquetes. L’acte estarà presidit per l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, que estarà acompanyada pel director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, Josep Mª Colomé; la regidora d’Educació, Francisca Carrasquilla; representants dels equips directius de l’escola Mediterrània i l’institut Xaloc, entre altres personalitats.  

L’acte començarà a les 11h amb la benvinguda i, a continuació, es col·locarà a la càpsula del temps amb els elements representatius dels centres educatius, entre d’altres. Es tancarà amb una xocolatada per a les persones assistents.

El nou equipament estarà ubicat en la parcel·la del costat de l’escola Mediterrània, que té una superfície de 7.687m2, limitant per una de les bandes amb la Ronda de la Masia Nova, on hi haurà l’accés. L’edifici de l’actual de l’escola seguirà acollint infantil i primària, mentre que les noves instal·lacions acolliran secundària.

 

Una obra cofinançada entre l’Ajuntament i la Generalitat

El pressupost contractual del futur institut escola és d’uns 3,7M€, dels quals el municipi n’ha avançat i n’aporta inicialment 638.000 euros, una xifra que representa gairebé el 20% del total i que serà retornada per part de la Generalitat.

El passat mes de juliol el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar destinar 3.703.655,32 euros a les obres de nova construcció de la part de secundària del futur institut escola. Aquesta aprovació permetrà fer front a les despeses econòmiques que es derivin del conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Aquest conveni farà possible dur a terme aquestes relatives a l’edifici. Està previs que l’aportació d’Educació es faci en dues anualitats: 1.934.000,63 euros el 2022 i 1.736.647,69 euros el 2023.