A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Policia local

19/12/2022 13:26

La Policia Local de Sant Pere de Ribes ha impartit durant els mesos de novembre i desembre sessions formatives en educació viària a centres educatius del municipi, amb l’objectiu d’ensenyar algunes normes bàsiques de circulació i que els infants coneguin els comportaments per a una mobilitat segura.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha explicat que amb aquestes sessions es vol transmetre la importància de “la convivència entre totes les persones i els vehicles dels cossos de seguretat que formen part del municipi”, a més de “donar a conèixer els senyals de trànsit més habituals per a una correcta circulació”. L’alcaldessa ha indicat que des de l’ajuntament “ja estem treballant per crear espais pràctics”, on els nens i nenes puguin desenvolupar els coneixements teòrics adquirits en aquestes sessions.

Aquesta formació també pretén normalitzar la figura de l’agent de policia, identificar les conductes de risc i saber com evitar-les, conèixer les conseqüències de no respectar els senyals i les mesures d’autoprotecció, o reforçar els hàbits segurs com a vianants i passatgers.

Els agents han treballat a través d’algunes imatges i vídeos com identificar qui va correctament amb bicicleta, la importància de ser vistos quan es circula de nit i quina és la normativa vigent respecte als patinets elèctrics, entre d’altres qüestions. En aquest sentit, la informació donada s’ha adaptat tenint en compte les edats i els cursos de l’alumnat.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes pretén conscienciar als infants del municipi sobre la tasca diària de la Policia Local i també sobre la importància de conèixer les normes bàsiques de convivència. Els agents que realitzen aquestes sessions han rebut formació específica a l’Escola de Policia de Catalunya.