Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

20/12/2022 11:54

El nou institut escola de les Roquetes fa el primer pas de l’inici de l’obra per a la seva construcció. El dissabte 17 de desembre es va col·locar la primera pedra amb la  presència de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, que va estar acompanyada pel director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, Josep Mª Colomé; la regidora d’Educació, Francisca Carrasquilla; i representants dels equips directius de l’escola Mediterrània i l’institut Xaloc, entre d’altres representants institucionals.  

L’alcaldessa ha afirmat que es tracta d’una construcció “molt esperada” que finalment s’ha pogut portar a terme avançant, per part de l’ajuntament, els diners a la Generalitat de Catalunya, i que després seran retornats per part del Departament d’Educació a través d’un conveni de col·laboració. També ha destacat la feina dels docents de l’institut Xaloc i de les famílies de l’alumnat que “malgrat estar en mòduls prefabricats, han treballat sempre en un projecte capdavanter i amb ganes de tirar endavant”. L’alcaldessa, a més, ha reclamat l’ampliació de l’institut Montgròs a Ribes i ha considerat que “és més necessària que mai”.

El conveni entre ambdues administracions estableix un import de 4.318.418,02 euros per a construir el nou institut escola, dels quals la Generalitat aportarà la quantitat màxima de 3.670.655,32 euros corresponent al 85%, i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el 15% restant corresponent a 647.762,70 euros. Està previst que l’aportació d’Educació es faci en dues anualitats: 1.934.007,63 euros el 2022 i 1.736.647,69 euros el 2023. Les obres tindran una durada de dos anys.

 

Integració educativa amb un model més modern i innovador

Aquest nou institut escola permetrà donar sortida, per una banda, a l’alumnat de l’institut Xaloc que pateix una situació de provisionalitat des de l’any 2012, data en què va començar la seva activitat en les aules prefabricades que hi ha al terreny del costat; i de l’altra, a la integració de l’escola Mediterrània en el nou model d’equipament educatiu d’institut escola, més modern i innovador, que ajudarà a assolir l’èxit educatiu i a combatre la segregació escolar en l’actual moment de transformació educativa. La integració de l’educació primària i la secundària en un mateix centre atorgarà a l’institut escola autonomia pedagògica per a impulsar els seus projectes educatius i capacitat organitzativa i de gestió dels recursos.

La nova ubicació és propera a les actuals instal·lacions, el que també facilitarà el canvi i la continuïtat a les famílies. L’edifici actual de l’escola Mediterrània seguirà acollint infantil i primària, mentre que les noves instal·lacions acolliran secundària.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes també està treballant en la millora i en les necessitats reals de la resta d’equipaments educatius del municipi, així com en la dotació de més i millors recursos per a una educació digne i de qualitat.