Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

02/01/2023 11:56

Els monitors i monitores dels menjadors de les escoles de Ribes han rebut durant els mesos d’octubre i novembre de 2022 formació per dotar-los d’eines per fomentar les potencialitats com a professionals. Es tracta d’una formació posada en marxa des del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. L’objectiu és que el personal de monitoratge tingui més recursos per gestionar el rol tan important d’educar als infants en l’espai del migdia, tant en el moment de l’àpat com en el del lleure.

Aquest curs també pretén que en aquest espai del migdia el personal implicat pugui auto gestionar els conflictes sorgits entre els infants, entre professionals i infants i entre professionals. Així, es vol promoure la participació i la convivència dels infants durant aquest temps del migdia. S’han realitzat cinc sessions on s’ha treballat l’anàlisi i la resolució de conflictes, la comunicació i el diàleg, l’educació emocional, les intel·ligències múltiples i l’assetjament i cercles restauratius.

El curs passat aquesta formació es va realitzar al monitoratge de les escoles de les Roquetes. Aquest projecte formatiu va néixer el curs 2021-2022 arran la detecció, per part de les direccions i de les AFA/AMPA dels centres, d’un augment de la conflictivitat en l’espai del migdia.

Des del Servei d’Educació es va considerar important acompanyar als equips de monitors i monitores de menjador, en la tasca de poder transmetre hàbits i valors als infants en un moment del dia en el qual estan relaxats fora de l’horari lectiu.