A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

09/01/2023 11:27

Sant Pere de Ribes tindrà a partir d’ara un nou servei de neteja viària. La contractació d’una nova empresa concessionària unifica serveis que fins ara estaven per separat: neteja viària, recollida de voluminosos i mobles al carrer, recollida d’abocaments incontrolats i neteja a esdeveniments. L’objectiu és aconseguir agilitat i ser més eficients a l’hora de realitzar aquests serveis. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha explicat aquest dimecres durant la presentació d’aquest servei que, d’aquesta manera, s’integren tots els serveis per tal de “controlar-los i que la prestació i la interlocució sigui amb una única empresa”.

L’alcaldessa ha remarcat que la nova maquinària permetrà tenir un control sobre les neteges diàries i disposar de més informació. A més, aquests nous vehicles també milloraran la neteja tant de les urbanitzacions del municipi com dels cascos urbans dels nuclis de Ribes i les Roquetes. A partir d’ara el municipi comptarà amb 6 tricicles elèctrics (anomenats Trombers); 3 escombradores mecàniques (2 noves –una per a cada nucli- i una altra per a les urbanitzacions); 1 furgoneta elèctrica; 1 hidronetejadora amb aigua calenta; 1 camió de 3.50kg i 1 camió de 5,5 tones. Pel que fa al personal actual se subrogarà i es faran noves contractacions.

L’alcaldessa també ha insistit en la importància del civisme i de la responsabilitat que té la ciutadania per aconseguir un municipi net i amb la imatge que es mereix Sant Pere de Ribes.

 

Nova maquinària per millorar la neteja

El municipi comptarà amb un servei d’escombrada mecànica amb l’objectiu de millorar la neteja tant als nuclis de Ribes i de les Roquetes com al polígon de la Vilanoveta, el parc d’oci i les urbanitzacions, en aquestes últimes millorant la freqüència setmanal i el servei durant l’època de la caiguda de fulles. També permetrà que es pugui netejar de manera més acurada sota els vehicles.

Pel que fa al servei d’escombrada manual s’amplia l’horari, i també es realitzarà en torn de tarda. La incorporació dels tricicles elèctrics ajudaran a millorar la neteja de moltes zones grans com la de la Rambla del Garraf, i es reforçarà la neteja de parcs infantils, places amb gran afluència ciutadana i urgències que puguin sorgir com el trencament de vidres a la via pública. Els carretons disposaran de recollida selectiva de les diverses fraccions. El servei de caps de setmana i festius s’amplia 1 hora més a cada nucli.

La recollida de mobles i voluminosos s’amplia en un dia més i es farà una distribució dels dies de recollida per zones pròximes les unes amb les altres. També es millorarà la comunicació amb les persones usuàries mitjançant una aplicació mòbil o altres vies com el Whatsapp o el correu electrònic. Respecte a la recollida d’abocaments incontrolats, que també s’amplia en un dia més, millora la xarxa de recollida tenint en compte els diferents avisos.

Els contractes anteriors comptaven amb un pressupost de 619.823,50€. Amb la millora i unificació, i tenint en compte l’ampliació i inclusió dels vehicles mecànics, aquest serà de 952.293,95€.