Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

09/01/2023 12:55

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha mostrat aquest dimecres la seva indignació per la nova pujada de preu del peatge de l’autopista C-32 del Garraf, que ha passat a tenir un cost de 7,79 euros per a turismes, furgons i furgonetes, segons les tarifes publicades per la concessionària Abertis aprovades per la Generalitat. Durant 2022, el preu per creuar els Túnels del Garraf va ser de 7,26 euros a la barrera de Vallcarca. Això, suposa un encariment del 7,3% respecte a l’any passat, és a dir, 53 cèntims més.

“És una infraestructura que fan servir moltíssimes persones del municipi diàriament i que representa un llast molt important, justament en un moment en què la inflació és un punt que està afectant a la ciutadania. Sabem que moltes persones ja mostren la seva dificultat per arribar a final de mes i novament aquesta carretera torna a ser de la més cares del nostre país”, ha afirmat l'alcaldessa. En aquest sentit, lamenta que la comarca del Garraf es vegi perjudicada amb aquest increment quan “som pràcticament dels últims territoris en inversions per part de la Generalitat i el primer en el qual el preu del peatge és prohibitiu”. En aquest sentit, ha assenyalat també que l’Hospital Residència de Sant Camil és un dels més afectats, ja que “busca professionals i fidelitzar els que té comprovant que això comporta greus dificultats”, perquè fa que els professionals es plantegin “si venir a treballar o no per la despesa que representa”.

Per això, l’alcaldessa ha demanat una reunió amb el conseller de Territori, Juli Fernández, i ha anunciat una sèrie d’accions, com “fer una iniciativa parlamentària, accions de proposta i una moció en el ple”. “Demanarem a la resta de grups municipals del Consistori, a través d’una moció que presentarem al proper ple, que tots plegats anem junts en aquesta reivindicació”. A més, es continuaran amb les accions plantejades des del Pacte del Penedès Marítim amb la reclamació de noves bonificacions. “Pensem que les bonificacions que es van reestructurar no van suposar posar un euro més del que ja estava pressupostat”, ha indicat. Per això exigeix a la Generalitat que en el seu pressupost “també contempli noves bonificacions per a aquest peatge i que faci un pas valent i decidit per no continuar castigant a la ciutadania d’aquest territori”, ha conclòs.