Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

09/01/2023 13:22

  • Les apertures del Teatre la Bòbila i el Centre d’Interpretació dels Indians, l’inici d’obra de l’institut-escola o la construcció d’habitatges de protecció oficial han estat alguns dels principals projectes del municipi.
  • El 2023 l’acció de govern es continuarà centrant en les persones i en els ajuts per compensar les dificultats de les famílies en el context socioeconòmic actual.

El govern municipal ha fet balanç de l’any 2022, un any marcat per la pandèmia de la Covid-19, la crisi energètica i l’increment del cost de la vida. D’entrada l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, s’ha mostrat satisfeta per haver sortit d’una situació adversa durant els dos anys “tan difícils i complicats” que hem viscut per la pandèmia i en els quals “vam haver d’afrontar coses que ni imaginàvem”. Per això, ha tingut paraules d’agraïment i reconeixement per a tota la gent voluntària que es va mobilitzar, “perquè ha estat una prova social que crec que vam passar amb una nota molt alta”, ha afirmat.

Pel que fa a la situació actual amb l’encariment de l’energia i de la cistella de la compra, Garrido ha considerat que “no ha estat un any fàcil”, sobretot, per “la incertesa provocada per la pujada dels preus, dels lloguers dels habitatges i dels productes més bàsics”, però ha agraït les accions dutes a terme des del Govern espanyol, com els descomptes en els carburants o la baixada de l’IVA. Des de l’ajuntament “estem molt centrats, tal com ho vam fer amb la pandèmia, en les persones i en els ajuts que puguem generar per poder compensar aquesta situació que moltes famílies noten de primera mà”, ha dit, i que “des del primer dia, els veïns i les veïnes de Sant Pere de Ribes són el més important”.

 

Projectes pel municipi

Tot i els contratemps sobrevinguts per la pandèmia de la Covid-19, l’alcaldessa ha subratllat que des del consistori s’ha treballat “amb força, ganes, il·lusió i valentia per tenir uns equipaments en condicions, perquè aquest municipi s’ho mereix”.

L’any 2022 va començar amb la col·locació de la primera pedra per a construir la promoció de 43 habitatges de lloguer assequible amb protecció oficial “Edifici Xaloc”. Una promoció que ha donat el tret de sortida a la construcció de més 200 habitatges de lloguer assequible que estan previstos en el sector del Parc Central de les Roquetes. També es va inaugurar la biblioteca Josep Pla, que va ser reformada i ampliada.

Al mes de març el programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) de Sant Pere de Ribes va tornar al seu espai original, després de la reforma d’adequació de les instal·lacions a la Masia Can Puig. Al mes de juny es va inaugurar el Centre d’Interpretació dels Indians, ubicat al costat de la Casa de la Vila i alhora acull l’Oficina de Turisme i Punt d’Informació del Parc del Garraf del municipi. Un dels altres equipaments molt esperat va ser l’apertura del nou Teatre La Bòbila, que recentment ha presentat els espectacles per a la temporada dels primers mesos de l’any 2023. A nivell educatiu, el municipi ha aconseguit nous cicles formatius, un nou PFI i s’ha col·locat la primera pedra del futur institut escola de les Roquetes.

 

L’alcaldessa ha recordat que es tracten de projectes de l’any 2022, però “si mirem enrere veiem que hem fet una feina d’apertura de molts equipaments que durant anys havien estat tancats i amb molt compromís, feina i amb la recerca de molt finançament extern, hem pogut obrir aquestes portes i tenir propostes culturals, socials, etc.”.... Amb tot, considera que si bé encara queda molt per fer, “el balanç és positiu”.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes també ha encarrilat altres projectes, com la constitució de l’entitat jurídica del HUB (concentració d’empreses d’un mateix sector) en l’àmbit de la cadena del fred amb la fórmula de fundació publico-privada, signada amb l’empresa AKO amb l’objectiu “d’activar l’economia del municipi”. S’han iniciat les obres del carril bici i de vianants de Puigmoltó, que acabarà d’unir els nuclis de Ribes i les Roquetes. A més, l’alcaldessa ha anunciat que ja s’ha encarregat “un nou projecte per enllaçar Ribes amb Sitges per tal d’aconseguir una circumval·lació a tot el municipi i donar alternatives a la mobilitat”. Un altre dels projectes relacionat amb l’eficiència energètica ha estat la posada en marxa de la nova xarxa de calor que subministra diferents equipaments de les Roquetes amb dues calderes de biomassa.

Tanmateix, el municipi ha viscut “moments complicats”, com la marxa de les empreses Decathlon i Conforama que estaven ubicades a la zona comercial de la Rambla del Garraf, o el supermercat Mercadona, situat al Mercat Municipal La Sínia. “Nosaltres continuem treballant i lamentem que amb municipis tan veïns no puguem treballar amb acords sostenibles en el temps i ampliem l’oferta, i no treure-la d’un lloc a l’altre”, ha lamentat Abigail Garrido.

El Consistori continua “treballant de valent per obtenir noves activitats” que es puguin ubicar a les naus que han deixat aquestes empreses. De fet, l’alcaldessa ha explicat que s’està treballant en les llicències d’un nou supermercat per al Mercat Municipal. En aquest espai, segon ha indicat, “hi haurà dues activitats: un supermercat i una altra activitat que s’ubicarà a la mateixa superfície, però ho anunciarem en els propers dies”.

 

Treball amb diàleg

L’alcaldessa també ha posat en relleu el treball amb “diàleg constant i amb la participació de la resta dels grups polítics” que conformen l’ajuntament. “Sempre hem estat aprovant les propostes i els projectes conjuntament amb la resta de grups polítics, a vegades amb el vot favorable per unanimitat i d’altres amb grups concrets”. Per això, s’ha mostrat satisfeta, perquè “hem aconseguit en un mandat molt difícil un clima de generositat, de treball conjunt, que a molts ajuntaments no hi ha”.

També ha agraït la confiança dels veïns i veïnes i ha assenyalat que des de la proximitat que s’atorga als ajuntaments s’ha d’actuar “amb compromís i responsabilitat conjuntament amb la ciutadania que també ha de ser responsable i cívica per aconseguir un futur millor”.