Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Urbanisme

16/02/2023 11:41

Al parc Rafael Alberti de les Roquetes han començat aquest dimecres, 15 de febrer, les obres d’un col·lector pluvial que connectarà la seva embocadura amb la riera. Es tracta del pas previ a la creació d’un nou aparcament públic, amb 60 places per a cotxes i motocicletes, que es farà al solar que actualment està lliure i desocupat entre el parc, la riera i el carrer Albert Ferrer i Soler (pertanyent al terme municipal de Vilanova i la Geltrú). D’aquesta manera, es continua renovant el sector del parc Rafael Alberti, la porta d’entrada principal a les Roquetes. Després del desmantellament de les torres de mitja tensió, també ubicades en el sector, ara s’inicien aquestes obres, que juntament amb les altres actuacions realitzades com la renovació del parc infantil, milloren l’accessibilitat, l’entorn, la recollida d’aigües pluvials o l’enjardinament.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha explicat durant la seva visita a les obres que l’objectiu és millorar aquesta zona i “donar-li una utilitat”, en aquest cas, facilitant l’aparcament a les persones que visitin el nucli tant per anar a comprar als comerços de proximitat com al Teatre La Bòbila. “La construcció d’aquest aparcament de 60 places a l’entrada de les Roquetes i al costat del centre mateix, on moltes vegades hi ha dificultats d’aparcament, facilitarà la mobilitat de les persones”.

Abigail Garrido també ha indicat que és una actuació que té dues fases: una primera, on es realitzarà la conducció de les aigües pluvials, i una segona de construcció d’aquest aparcament, que es caracteritzarà per ser “un aparcament verd” pel gran número de plantes i vegetació i que “el deixarem preparat per construir unes pèrgoles fotovoltaiques que generaran energia i ombra”, ha matisat.

El terreny del nou pàrquing, de titularitat pública municipal, llinda amb el terme municipal de Vilanova i la Geltrú i disposa d’un pont d’accés per a vianants que es renovarà per facilitar la mobilitat i l’accés de les persones usuàries i veïnes de la zona. L’alcaldessa ha especificat que es tracta d’una zona “molt freqüentada, amb un jardí madur, on també recuperarem part de la història d’aquesta zona perquè aquí es trobava el primer dipòsit de les Roquetes, un engranatge antic que hem recuperat i posarem una font natural que recordi aquesta peça històrica amb tòtem explicatius”.

 

Nou aparcament i nou pluvial

El solar objecte d’actuació disposa una superfície d’actuació d’aproximadament 2.200m2 i hi haurà entrada i sortida a través de la rotonda, situada a la rambla del Garraf, d’entrada a les Roquetes. La implantació d’aquest nou pàrquing, amb 60 places, se situa en un punt estratègic del nucli a l’estar situat a l’accés d’entrada –ben comunicat-, a prop de la zona comercial i dels equipaments esportius i culturals.

En una fase posterior a la urbanització de l’aparcament també es preveuen una zona d’esbarjo per a gossos – la zona més sud, entre l’aparcament i la riera- i un pont per la riera per connectar el pàrquing/parc amb el carrer de Miquel Àngel, que alhora connecta amb el teatre municipal. S’ha previst un termini d’execució de les obres de tres mesos, amb un pressupost de 524.505,71€.

Pel que fa al pluvial, la nova canonada substituirà l’actual torrent petit, es col·locaran reixes d’acer i es construirà una bocana de sortida a la riera. El termini previs per a l’execució d’aquestes obres és de dues setmana i tenen un pressupost de 82.297,31€.