A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

24/02/2023 12:30

L’exposició “Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies” arriba a Sant Pere de Ribes dins el marc del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 març. La mostra, cedida per la Diputació de Barcelona, es podrà veure a partir del 27 de febrer i fins al 5 de març, al Centre Cívic L’Espai de les Roquetes, i recull deu imatges i històries seleccionades de dones protagonistes que s’arrisquen a anar en contra de les normes establertes, sacsegen l’ordre imposat i representen un paper primordial i transcendental per construir les ciutats del i amb futur: igualitàries, feministes i democràtiques.

L’objectiu de l’exposició és destacar aquelles dones inspiradores que lluiten cada dia per trencar estereotips de gènere i promoure valors d’igualtat a les seves ciutats i comunitats a la regió euromediterrània. Dones d’Algèria, Bèlgica, Egipte, Israel, Marroc, Palestina i Turquia que trenquen els rols tradicionals de gènere i lluiten contra les desigualtats en el mercat laboral i l’educació i que ocupen un espai públic dominat pels homes.

Els retrats que apareixen en aquesta mostra són un conjunto d’imatges i d’històries del concurs fotogràfic euromediterrani que la Fundació de Dones Euromediterrànies (FFEM) va organitzar amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, i ha estat cedit per part de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) a l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona per a la seva itinerància.