Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Medi Ambient

28/02/2023 12:31

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes col·labora amb l’Associació Arba Litoral, l’ADF Ribes i el Consell Comarcal del Garraf per dur a terme el Projecte d’Aprenentatge i Servei Comunitari de la Riera de Ribes, en el qual han participat 210 alumnes de 3r d’ESO dels instituts Montgròs i Can Puig. L’objectiu és augmentar el nombre de vegetació autòctona i alhora que el jovent del municipi sigui conscient de la existència de la riera i tingui cura d’ella i del seu entorn.

L'alumnat va fer una primera fase d'aprenentatge a l’aula, que es va realitzar a finals de l’any passat, i va incloure xerrades sobre els valors i els impactes mediambientals de la riera de Ribes. Durant aquest mes de febrer han realitzat una sortida de camp que ha servit per descobrir i aprendre la biodiversitat, les característiques i necessitats de la riera. Els i les alumnes van escollir el servei comunitari i el lloc per desenvolupar-ho.

L’alumnat de l’institut Can Puig ha fet el servei comunitari en un tram de la riera de Ribes. Els alumnes s’han repartit en diferents grups al tram de les timbes i han fet accions de conservació i restauració: plantada d’espècies vegetals autòctones i extracció d’espècies vegetals invasores, així com muntatge i col·locació de caixes niu per tal de fomentar la biodiversitat. També han fet una neteja de residus i activitats de divulgació.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, juntament amb el regidor de Medi Ambient, Josep Moya, han acompanyat als alumnes durant aquesta sortida a la riera de Ribes. Abigail Garrido ha explicat que després d’aquestes actuacions es farà un seguiment a nivell municipal “per tal que les caixes dels ocells estiguin en bones condicions”. “L’arbrat també tindran un seguiment per part de la brigada de jardineria de l’ajuntament”, ha indicat. L’alcaldessa també ha destacat que Sant Pere de Ribes és “un municipi compromès amb el medi ambient i amb una estratègia saludable de municipi. Per tant, tot allò que millori el nostre paisatge, el nostre entorn i la natura és important, sobretot, de cara a les persones, als seus hàbits saludables i a la seva vida saludable”, ha conclòs. 

D’altra banda, l’alumnat de l’institut Montgròs ha treballat en un altre tram de la riera de Ribes al seu pas per Can Macià, on han plantat espècies autòctones com roures i freixes i també ha fet una neteja dels residus trobats sota els garrofers.

Enguany s’ha fet la proposta als dos instituts de les Roquetes –l’Alexandre Galí i el Xaloc- perquè es puguin sumar l’any vinent a aquest projecte i, així, poder crear sinergies amb un mateix fil conductor.

 

Projectes d’aprenentatge i servei comunitari

Els projectes d’aprenentatge i servei comunitari ambiental que coordina el Consell Comarcal del Garraf avancen amb bon ritme. Alumenes de 3r i 4t d’ESO de cinc instituts dels municipis de Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes i Sitges estan desenvolupament projectes sobre els ecosistemes aquàtics, els residus a les platges i el fons marí.

Aquestes activitats s’emmarquen dins les accions d’educació i divulgació que ofereix el Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf, en conveni amb els sis ajuntaments de la comarca. Des del servei s’ofereix suport per a l’aprenentatge a l’aula sobre les diferents temàtiques i, posteriorment, es fa una tasca d’acompanyament en la realització del servei comunitari.