Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

02/03/2023 12:33

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha programat diverses activitats. Durant la setmana es realitzaran al municipi diversos actes commemoratius i reivindicatius amb el dimecres com a jornada central. L’Ajuntament, com és habitual, farà la lectura d’un manifest institucional davant la Casa de la Vila (Ribes) i l’edifici institucional de la plaça de la Vinya d’en Petaca (les Roquetes), el dimecres 8 de març, a les 12h. També es disposaran en els dos edificis institucionals estructures simbòliques amb forma d’arbre dels quals hi penjaran cartells de dones defensores de la igualtat de gènere, la cronologia del 8 de març i l’agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en relació amb la Igualtat de Gènere. Als balcons de les seus del consistori lluiran unes pancartes commemoratives i, a partir del vespre, romandran il·luminades les façanes de color lila.

Des del 27 de febrer i fins al 5 de març, al Centre Cívic l’Espai de les Roquetes, es pot visitar l’exposició fotogràfica “Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies”, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Una mostra que recull 10 imatges i històries seleccionades de dones protagonistes que s’arrisquen a anar en contra de les normes establertes, sacsegen l’ordre imposat i representen un paper primordial i transcendental per construir les ciutats del i amb futur: igualitàries, feministes i democràtiques.

El 8 de març tindrà lloc a la sala Josep-Lluís Palacios, a la plaça de la Vila de Ribes, a les 15h, la Jornada de Testimonials “Dones que inspiren”, un espai de trobada per inspirar-se en altres dones del municipi. A la jornada participaran Aurélie Berger, Helena Franch Pavia, Laura Estil·las i Anna Goixens, totes elles dones vinculades al municipi.

El divendres 3, el diumenge 5 i el dimecres 8 de març es projectarà al Teatre la Bòbila la pel·lícula Simone. La dona del segle, on es fa un retrat de la vida de Simone Veil, política francesa i supervivent de l’Holocaust, que va ser també la primera dona presidenta del Parlament Europeu.

El dissabte 11 de març, a les 17h, es farà una classe magistral d’autodefensa feminista emocional, a Can Salvador Miret (Ribes), on s’ensenyaran tècniques de recuperació després d’haver patit un fet traumàtic.

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes hi ha un ferm compromís per lluitar contra les desigualtats i per incorporar la perspectiva feminista en les seves polítiques públiques, amb l’objectiu d’aconseguir un municipi on totes i tots puguin viure amb llibertat i autonomia.