Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

03/04/2023 10:34

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha estat classificat en el top 20 en la 8a edició dels Reconeixements Administració Oberta 2022, en la categoria d’ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants, per destacar en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna durant el 2022. Es tracta d’una distinció del Consorci Administració Oberta de Catalunya que valora i reconeix a l’administració local la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica, entre d’altres.

Per atorgar els reconeixements, l’AOC té en compte l’Índex de Maduresa Digital de cada administració, que es determina analitzant més de 30 indicadors objectius, a partir de les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. Aquests indicadors quantifiquen, entre d’altres, diferents actuacions relacionades amb el registre d’entrada, registre de sortida, gestió interna, contractació, interoperabilitat, identitat digital, govern obert i normativa i certificacions.

En els últims anys, l’ajuntament ha implantat la tramitació electrònica a través de la digitalització de sistemes i procediments per millorar els tràmits administratius, implantant l’expedient electrònic, les notificacions electròniques i modernitzat el sistema, a més de posar en marxa un aplicació per sol·licitar cita prèvia en línia des de qualsevol dispositiu mòbil de manera àgil, eficient i personalitzada.

L'acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2022 es va celebrar el passat 29 de març a Manresa i es va poder seguir en directe a través del canal de Youtube del Consorci AOC.