Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cooperació

14/04/2023 14:08

En el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del qual en forma part Sant Pere de Ribes, el municipi rebrà la visita de tres defensores dels Drets Humans que participaran en dues activitats programades aquest mes d’abril.

La primera d’elles serà una conferència el dimecres 26 d’abril, a les 18h, a la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila per parlar de “Les dones a l'Iran”, i “Nicaragua” des d’una mirada des dels Drets Humans amb les defensores Ryma¿ Sheermohammadi (traductora, intèrpret i activista iraniana) i Wendy Quintero (periodista i activista del col·lectiu de Drets Humans Nicaragua Mai Més). La segona activitat serà una xerrada, el 28 d’abril al matí, de la defensora Laila Ajjawi (grafitera i activista  palestina resident en el camp de refugiats d’Irbid de Jordania)  a l’alumnat de 3r d’ESO del projecte Art i Refugi de l’INS Montgròs, prèvia visita als murals urbans dedicats als refugiats promoguts pel consistori al municipi. Totes elles seran rebudes institucionalment.

Els defensors i defensores dels drets humans són persones que, de manera individual o col·lectiva, treballen per promoure o protegir els drets humans, principalment a escala local o regional. Treballen contra qualsevol violació de drets humans i per les llibertats fonamentals dels pobles i els individus.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’ha adherit enguany al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, juntament amb 28 municipis més de tota Catalunya. A través d’aquesta iniciativa es convida a persones defensores de reconeixement internacional que són acollides en els municipis adherits per a fer sensibilització sobre els valors de solidaritat, drets humans i processos migratoris forçosos mitjançant xerrades o col·loquis a públic d’interès, centres educatius, entitats, etc. Aquestes persones, de manera individual o col·lectiva, promouen i protegeixen els drets humans, principalment a escala local o regional. També contribueixen a l’eliminació efectiva de totes les violacions de drets humans i les llibertats fonamentals dels pobles i els individus, tenint com a principis la igualtat, la no discriminació i la dignitat humana, basant-se en les normes internacionals dels drets humans.