Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Salut

10/05/2023 15:30

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) organitza activitats de promoció de la salut per a la ciutadania a Sant Pere de Ribes, amb motiu del Dia Internacional de les Infermeres, que se celebra el dia 12 de maig, –coincidint amb el naixement de Florence Nightingale, considerada la mare de la infermeria moderna–, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès - Garraf i l’Institut Català de la Salut - Atenció Primària Metropolitana Sud. L’activitat comptarà amb la presència de la futbolista del Futbol Club Barcelona Aitana Bonmatí.

A les 17 h començarà una caminada popular des de la plaça de l’Església, que està previst que finalitzi a les 18.30 h. En aquest punt s’instal·larà una carpa per facilitar avituallament i un obsequi per als participants. Per participar-hi és necessari inscriure’s al web del COIB.

Infermera virtual –el projecte de la corporació d’educació per la salut, adreçat a la ciutadania– també instal·larà la seva bicicleta polivalent “La Salu” a la carpa situada a la plaça Marcer / plaça de l’Església per dur a terme diversos tallers de salut durant la tarda. Concretament, entre les 17 i les 20 h, s’impartiran tallers d’alimentació saludable i una activitat de reanimació cardiopulmonar amb realitat virtual, per a totes les edats.

 

A la carpa també es comptarà amb la presència del programa per promoure els hàbits saludables i l’activitat física dels infants Infadimed i de l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut.

La ribetana Aitana Bonmatí és una de les protagonistes de la campanya del COIB del Dia Internacional de les Infermeres. La campanya, que vol posar en valor la professió infermera, està protagonitzada per persones amb èxit a la seva vida professional que posen de relleu allò que fan les infermeres: la cuinera Carme Ruscalleda, la futbolista del Futbol Club Barcelona Aitana Bonmatí, la periodista Elisenda Carod i el periodista esportiu i streamer Gerard Romero. “Elles sí que tenen mèrit. Dia a dia, cada dia, incansables. Mil professionals en una de sola. Infermeres? Infermeres!”, exclamen al final de l’anunci.