Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

11/05/2023 13:12

  1. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes sempre dóna suport a la cultura i als actes culturals i d’oci del municipi, així com a les entitats que els organitzen. Lamenta, però, que un any més el col·lectiu de Barraques de Ribes no s’avingui a la regulació i establiment d’uns horaris nocturns que permetin un equilibri raonable i un marc de convivència entre la celebració i la resta de l’activitat quotidiana paral·lela al calendari festiu establert.
  2. Des del Servei de Cultura s’ha treballat amb les Barraques per tal de concretar i consensuar un calendari que s’ajustés i encaixés tant a les expectatives de la organització com a les vides del conjunt de veïns i veïnes; tot vetllant pel dret de gaudir d’un espai comú per part de tothom en un marc de respecte i en un context de relació comunitària.
  3. Volem puntualitzar algunes qüestions:
  • La celebració de la Festa de Presentació de Barraques no es pot fer a la Carpa situada a la Masia Can Puig el dia 27 de maig per qüestions tècniques i perquè coincideix en dia i hora amb el Festival Udaeta al Castell. La proximitat dels dos espais no garanteix la seva qualitat per la interferència que poden tenir mútuament, la qual cosa es va comunicar a Barraques al març i no hem rebut cap més noticia al respecte fins al comunicat de Barraques.
  • Respecte als canvis en el calendari i l’horari, n’hi ha únicament 2 que també volem explicar:

1r) Desestimació de la festa nocturna amb DJ del dimarts 27 de juny a la plaça de l’Església, després del Correbars. S’ha desestimat perquè l’endemà dimecres és dia laborable; perquè l’alt nivell sonor d’aquesta mena d’actes causa molèsties a la majoria de veïns i veïnes; i perquè és previst que en els següents dies el mateix emplaçament aculli, coincidint amb els actes centrals de la Festa Major de Sant Pere, quatre nits seguides de programació nocturna i festa fins a altes hores de la matinada.

2n) La limitació de l’horari del diumenge dia 2 a les 22 hores. Aquesta limitació ve donada per poder conciliar el descans dels veïns i veïnes del poble després de quatre nits de celebració i tenint en compte que el dilluns següent és dia laboral.

 

L’ajuntament recorda que l’any passat es va autoritzar una celebració més prolongada de Barraques, amb motiu del 10è aniversari del col·lectiu i com a fet excepcional, i que és necessària la regulació i ordenació de l’activitat perquè es pugui continuar celebrant molts anys més.

Finalment l’ajuntament vol agrair la tasca de les Barraques de Ribes en el seu afany d’oferir un espai més de celebració, trobada i diversió en el marc de la  Festa Major i espera seguir treballant plegats per anar assolint un model de Barraques satisfactori per a tothom.