A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

17/05/2023 09:39

El divendres 12 de  maig es va fer l'acte de lliurament dels premis del VII concurs de relats breus “Relats per al cafetó” a la terrassa del Matt Cafè de Sant Pere de Ribes. El concurs, organitzat per l'associació de comerciants Fem Ribes i el Servei Local de Català (SLC) de Sant Pere de Ribes, enguany acceptava relats en què els comerços i els establiments de restauració ribetans estiguessin presents de la manera que escollís l’autora o autor.

 

Allioli casolà

La guanyadora d’aquesta setena edició és Maryanne Borrell, ribetana d’adopció i professora d’anglès, que va presentar l’obra “Allioli casolà”. En rebre el premi, la premiada va destacar que el català no és la seva primera llengua, però que li agrada molt i que per això ja havia participat en anteriors edicions del concurs. Per premiar el relat, el jurat va valorar l’originalitat de la trama, el sentit de l’humor que té i el fet de relacionar allò que explica amb establiments ribetans ben coneguts. El premi són 100 euros en tiquets regal per gastar en els establiments associats a Fem Ribes. Totes les persones participants van rebre uns obsequis de Fem Ribes, de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf.

Van assistir a l'acte de lliurament de premis el regidor de Cultura de Ribes i president del Consell de Centre del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya; representants de la Junta de Fem Ribes com Paula Nogueira (també membre del Jurat); Francisco Moreno, guanyador de l’edició 2022; les tècniques del Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes, Amàlia Huete (membre del Jurat) i Anna Vidal, i altres representants de les entitats organitzadores.

 

Lectura als bars i cafeteries

Els set relats presentats en aquesta edició del 2023 han quedat recollits en una publicació digital, que es podrà trobar al web del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf i als bars i cafeteries associats a Fem Ribes perquè els clients gaudeixin d'un moment de lectura mentre fan un cafetó, utilitzant el telèfon mòbil amb un codi QR.