Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

22/05/2023 10:00

Gairebé a falta d’un més per a l’inici de la celebració, el dijous 18 de maig s’ha presentat a les Roquetes la il·lustració que donarà identitat a la portada del programa d’enguany i el logotip del 50è aniversari de la Festa Major de Sant Joan. A l’acte hi ha assistit l’autora de la portada del programa, Carla Uceda; l’autor del disseny del logotip, Adrià Ramírez; el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà; i membres de les entitats organitzadores de la Festa Major. Durant la presentació, l’autora del dibuix, Carla Uceda, ha explicat com va sorgir la idea i la seva visió durant el procés creatiu del mateix. La Carla és membre de la colla Petits Diabòlics i cap de la colla de timbals. Estudiant de grau universitari de Disseny Gràfic, va pensar en crear la il·lustració quan portava a terme la pintura i decoració de les parets del local de la colla. Quan la il·lustració encara era un esbós, es va proposar com a portada del programa del 50è aniversari i va rebre el suport unànime de totes les entitats organitzadores de la Festa Major. Sobre el seu disseny, l’autora ha volgut plasmar en una imatge la representació de totes les colles d’una forma simpàtica i bonica, i amb la qualitat que es mereixen.

Pel que fa al logotip del 50è aniversari, l’Adrià Ramírez, cap de colla del Ball de Diables Els Diabòlics, va presentar la imatge gràfica inspirada en els vestits dels balls de festa major, que al llarg d’aquests 50 anys han anat canviant però han seguit amb la mateixa essència que des dels seus inicis. També s’ha basat en la unió que actualment tenen les colles per seguir treballant per la Festa Major. Les pinzellades dels voltants representen la participació de cada persona en aportar les seves idees a la festa i totes els traços s’uneixin i es fusionen en una sola imatge, plena de color, que vol evocar història i sentiment.

Amb motiu de la celebració de l'efemèride, s’ha previst la instal·lació d’una parada de productes de Festa Major a la plaça de Sant Jordi de les Roquetes què romandrà oberta fins al final de la festivitat, on es posarà a disposició de la ciutadania els programes i altres elements de la Festa. Les pròximes activitats seran la presentació del programa d’actes, el proper 10 de juny a les 12.00h a la Sala Polivalent de la Vinya d’en Petaca, acompanyada de la celebració del Dansaestiu, a les 19.00h a la plaça del Llobregat. Aquests actes donaran el tret de sortida d’una Festa Major de Sant Joan especial i commemorativa de la cultura popular del municipi.