Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

06/06/2023 10:51

El Castell de Ribes i la seu dels Xulius acolliran els dies 8, 9, 10 i 11 de juny el Festival de Música d'Autor/a Monocicle 2023, que amb el lema "Descobreix noves veus, viu la música!" ha programat les actuacions d'artistes com Mishima, Guineu, Filipin Yess, Dan Peralbo i El Comboi, Marta Knight, Fetus, Bandhana, entre molts d'altres. També aquest any, per al públic més familiar, el MonoXics porta les actuacions musicals de Zebrrass School Band i Les Feres Ferotges. I com a Djs repeteixen al festival els locals 08810 i el reconegut Miqui Puig.

Tota la programació i la venda d'entrades a preus populars és disponible al web del festival www.monocicle.cat.

A més, el diumenge 11 de juny al pati del Castell també serà l'escenari perfecte pel moment més intimista, el Coneix, una entrevista musical entre periodista, artista i públic, on aquest podrà conèixer més en profunditat a l'artista i gaudir dels seus temes més emblemàtics. Aquesta edició el convidat especial és Ramon Mirabet, qui tancarà la jornada i el Festival després del concert del guanyador del Premi del Públic del Concurs d'Autor/a de l'edició passada, Martin Puig.

I per a un públic més infantil el MonoXics, ofereix a més de concerts activitats i tallers per al públic més jove. Aquests tallers gratuïts tindran lloc a l'entitat Els Xulius durant el matí del dissabte 10 de juny i també a Sotaribes a la tarda, que a més dels tallers també acollirà els concerts.

 

“Espectacular” de Pau Albà guanya el premi del Jurat de la cinquena edició del Monoclip

D’altra banda, el passat dissabte 3 de juny es va celebrar la gran final de la cinquena edició del Concurs de Videoclips “Lowcost” Monoclip, emmarcada com un dels esdeveniments més emblemàtics del Festival. Enguany es va celebrar per primera vegada al Teatre La Bòbila.

Una edició que ha estat un èxit amb la participació de dos-cents videoclips dels quals els onze finalistes, seleccionats per un jurat professional format per (Iban Arnau, Sergi Iracheta, Lídia Gàzquez, Ester Sánchez i Néstor Reina), van poder ser gaudits en la pantalla gran del Teatre La Bòbila. La sessió també va comptar amb l’actuació de la cantautora ribetana, Júlia Carmona.

El premi del jurat, que consisteix en 500¿€ en metàl·lic i 500¿€ per llogar material audiovisual de l'empresa col·laboradora Avisual Pro, el va guanyar el videoclip animat "Espectacular" realitzat pel vilanoví Pau Albà Jiménez i que posa imatges a la cançó del darrer disc de Joan Colomo

El premi del públic (que consistia en 200¿€ en metàl·lic)  el va guanyar el també vídeo d'animació, però fet mitjançant intel·ligència artificial, "Tot" d'Adrián Riera posant música a la cançó del grup balear Xanguito.

El Festival Monocicle que tindrà lloc els propers dies, tindrà com a moment neuràlgic la Gran Final del Concurs de Música d'autor/a al Pati del Castell el dissabte amb l'actuació d'Ellen & Simona, Enoch DMK i Rodricc.