Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

15/06/2023 15:19

Una de les finalitats del Teatre La Bòbila des de la seva creació és apropar les arts escèniques a la ciutadania a través de la formació en aquest àmbit. Durant tot l’any ofereix diferents possibilitats formatives, entre les quals hi ha els cursos de teatre o d’altres disciplines artístiques com el flamenc i la dansa clàssica. Finalitzat el curs, és el moment de posar sobre l’escenari tot el que s’ha après i què millor que una mostra de teatre per ensenyar el potencial dels i de les artistes dels cursos per a joves i adults.

Així, el dilluns 26 de juny, a l’escenari de La Bòbila, els i les alumnes del curs de “Teatre per a joves” representaran l’obra Likes, en dues sessions (a les 19h i a les 20h) i entrada gratuïta (prèvia reserva web).

Likes és un text contemporani escrit per un dramaturg català millenial que parla sobre l'addicció a les xarxes socials i l'esclavitud que en deriven. Quatre joves emprenedors en un coworking, autònoms, busquen la fórmula per trobar la solvència en un món laboral precari. L’elenc de l’obra ha treballat en algunes escenes d'aquest text modern i actual. En aquesta mostra es posarà sobre l'escenari aquesta feina en format "classe oberta" amb una proposta escènica, estètica i dinàmica.

El dilluns 10 de juliol, a les 20 hores i en una única funció també gratuïta (prèvia reserva web), serà el torn de Con R de Zucco com a resultat del treball fet amb els i les alumnes del curs de "Teatre per a adults" a partir de fragments de l'obra de Bernard-Marie Koltès Roberto Zucco. L'autor es va inspirar en fets reals per narrar la història d'un assassí en sèrie italià i mostrar una societat malalta i decadent.

Per aquesta posada en escena, amb un recorregut per diferents espais del teatre, l’alumnat ha participat en totes les fases de creació; des de l'adaptació i dramatúrgia, fins al vestuari, il·luminació o selecció dels espais; per tal de prendre consciència de tot el procés de creació que comporta l'escenificació d'un muntatge teatral.

 

Oberta la preinscripció al curs de flamenc i dansa clàssica

D’altra banda, el Teatre La Bòbila presenta una formació en dansa flamenca i dansa clàssica. Aquest curs intensiu es farà en vuit dies durant el mes de juliol i ensenyarà les bases de les dues modalitats. Està adreçat a aquelles persones que volen tenir un primer contacte amb la dansa clàssica o el flamenc o volen tenir l'oportunitat de reprendre'ls.

Cada sessió constarà d'una hora i mitja de cada disciplina (3 hores en total), i es pot fer a partir dels 12 anys. El preu del curs és de 86,40 euros i es durà a terme els dimarts i dijous del mes de juliol al Teatre La Bòbila, de 16.30h a 19.30h, a partir del dia 4.

Per a més informació: https://teatrelabobila.cat