Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

14/09/2023 12:28

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha comprat un total de 263 ventiladors per a les aules de tots els centres de primària del municipi. Una mesura que vol ajudar a pal·liar les altes temperatures, coincidint encara amb un període estival, i que ha suposat una inversió municipal de 6.910,12€. Tot i que la competència dels centres escolars és del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el consistori ha decidit fer aquesta inversió pensant en l’actual situació climàtica i en el benestar dels infants. A algunes aules s’han col·locat ventiladors de peu i a d’altres de paret.  

Durant l’estiu, l’ajuntament també ha dut a terme diverses obres de manteniment als centres educatius del municipi. Una inversió que ha arribat gairebé a uns 80.000 euros aproximadament.

Actuacions de manteniment:

Escola Les Roquetes:

  • Subministrament de mosquiteres.

Els Costerets:

  • Millores a la cuina.
  • Subministrament de mosquiteres.
  • Adequació sala calderes.
  • Reparació de la canalització dels desguassos dels banys  de l’escola.

Llar el Cargol:

  • Col·locació tendal a l’estança de nadons i altres millores.

Llar l’Espígol:

  • Compra i instal·lació d’una caldera.
  • Redacció de memòria valorada per a millores a la llar.

Llar Els Tres Pins:

  • Redacció de memòria valorada per a millores a la llar

Enguany, els equipaments educatius del municipi van obrir les portes el dimecres, 6 de setembre, per rebre els més de 2.260 alumnes d’infantil i primària. A diferència de l’any passat, el curs 2023-2024 ha començat a jornada completa de matí i tarda. Pel que fa a les llars d’infants, gairebé han omplert les seves places (un total de 275) amb 271 infants.

Quant als instituts, entre les novetats, hi destaca el nou Cicle de Grau Superior d’Educació Infantil que oferirà l’Alexandre Galí. A més, comença un nou PFI d’auxiliar en muntatge d’instal·lacions electrotècniques en edificis, que substitueix al d’auxiliar d’hostaleria. S’adequarà una aula com a taller a l’Aulari Blanc de les Roquetes.

Ajuts municipals a l’escolarització i menjador escolar de llars d’infants

Els ajuts municipals a l’escolarització i menjador escolar de les llars d’infants municipals per al curs escolar 2023- 2024 es poden sol·licitar a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes fins aquest divendres 15 de setembre. La sol·licitud i tota la documentació requerida s’haurà de presentar, en el termini establert, al Registre General de l’Ajuntament a través de l’enllaç https://seuelectronica.santperederibes.cat/seuelectronica/tramits/beques-llars. En aquest cas, cal que el pare, la mare o el tutor o tutora legal que faci el tràmit tingui una eina d’identificació digital, com pot ser la T-CAT, el DNI electrònic, el sistema Cl@ve o l’IdCAT Mòbil. També es pot fer presencialment a les oficines de l’OAC, preferentment amb cita prèvia

Escola Municipal de Persones Adultes

Després d’haver finalitzat el període d’inscripcions, s’estan formant els grups i es publicarà la llista d’admesos amb plaça al blog de l’escola a partir de demà divendres, 15 de setembre. L’inici del curs serà el dilluns 18 de setembre.