Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Esports

13/09/2023 15:20

Sant Pere de Ribes ha homenatjat aquest dimarts, 12 de setembre, Aitana Bonmatí, la jugadora del FC Barcelona, que recentment va ser nombrada millor jugadora d’Europa per la UEFA i MVP del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda, i campiona del món amb Espanya. Bonmatí ha estat rebuda a la Casa de la Vila per l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; els regidors d’Esports de Ribes i les Roquetas, Josep Moya i David Navarro; els portaveus dels grups municipals del consistori, entre altres autoritats.

L’acte institucional s’ha iniciat amb la signatura al llibre d’honor de la casa consistorial, on Aitana Bonmatí ha deixat unes paraules dedicades al municipi:  “Per al poble de Ribes, el meu estimat poble. És un orgull portar aquest nom, Ribes, arreu del món”. La jugadora ha agraït la rebuda de tot el poble i s’ha mostrat orgullosa de portar el nom de Ribes arreu del món. “Tornar aquí és estar a casa i sóc molt privilegiada de ser d’aquest poble i sentir-me tan estimada per tots i totes”, ha remarcat.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, també ha agraït la seva presència i ha destacat la manera en què Aitana Bonmatí passa temps al poble “perquè ho fas amb els valors que practiques, d’una manera senzilla i natural”, referint-se també a les seves visites al camp del Ribes durant els entrenaments del CD Ribes. Garrido ha ressaltat la figura de Bonmatí en la seva lluita en el món de l’esport femení: “Necessitem referents en tots els esports i trencar aquests sostres és obrir camí a tantes nenes i noies que volen tenir en l’esport part de la seva vida o ser part de la seva professió”. L’alcaldessa també ha demanat als veïns i veïnes “respecte i tranquil·litat” quan la jugadora vingui a Ribes a descansar. Finalment, ha realçat com la jugadora “viu l’essència del poble amb intensitat, les festes i la teva implicació sempre amb el poble”. Per això, l’ajuntament li ha fet obsequi d’una parella de gegants acompanyada del drac de Ribes. Després de rebre aquests regals, Bonmatí ha reconegut la importància de les festes majors i els balls populars en la seva vida i, en aquest sentit, ha subratllat que la cultura “mai s’ha de perdre perquè també fa especial a aquest poble. És una cosa més que m’omple d’orgull de Ribes”.

La jugadora de futbol també ha sortit al balcó de la Casa de la Vila per saludar i donar les gràcies als veïns i veïnes que s’han congregat a la plaça per poder veure-la. A continuació, Bonmatí acompanyada per l’alcaldessa i la resta dels membres del consistori s’ha desplaçat fins al camp de Ribes caminant per la plaça Marcer i carrer Nou. Una vegada al camp ha signat el graffiti amb la seva imatge que es troba al mur exterior del mateix camp i ha desplegat una placa amb el seu nom també a l’exterior de l’equipament. L’entrada al camp ha estat molt especial, atès que ho ha fet a través d’un passadís fet per diferents colles dels balls populars amb toc de timbals i gralles.

Una vegada al centre del camp ha estat rebuda per tots els equips que formen part del CD Ribes i el seu president, Tino Herrero, que li ha obsequiat amb una samarreta del club amb el número 14 i ha fet públic la nova nomenclatura del camp de Ribes que a partir d’ara passarà a ser Camp de Futbol Aitana Bonmatí Conca. Els regidors d’Esports, per la seva part, li han lliurat la placa homenatge de la Nit de l’Esport 2023. L’acte ha finalitzat amb una ballada conjunta dels Balls Populars.