Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Esports

25/09/2023 14:18

Més de 350 persones han participat en la bicicletada i passejada popular celebrada aquest dissabte, 23 de setembre, i que ha servit per inaugurar el nou tram de carril bici i l’itinerari de vianants que uneix Ribes i les Roquetes. A l’acte també han participat l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; els regidors d’Esports, Josep Moya i David Navarro, i la resta de regidors i regidores del consistori.

L’alcaldessa ha destacat que disposar d’aquest carril bici i l’itinerari de vianants permeten poder desplaçar-se d’un nucli a un altre “de manera saludable” i, en aquest sentit, ha explicat que també es projecta un carril bici per unir Ribes amb Sitges i les Roquetes amb Sitges. Garrido espera que aquesta bicicletada i passejada popular sigui “la primera de moltes” i ha agraït la col·laboració de les entitats del municipi i els establiments col·laboradors que també han fet possible aquest esdeveniment.

Un grup de persones ha sortit des de davant del pavelló de les Roquetes, mentre que l’altre ho ha fet des de l’Espai Blau, a Ribes, i s’han trobat al camí de Cucons, on s’ha repartit avituallament i s’ha fet un sorteig de diversos regals.

Les obres de construcció a la BV-2113, que han comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, han servit per completar, entre l’accés a Puigmoltó i la rotonda de la C-32, els dos trams d’itineraris que ja existien entre Sant Pere de Ribes i l'accés a Puigmoltó i entre la rotonda de la C-32 i el nucli de les Roquetes.

A la BV-2113 entre l’accés a Puigmoltó i la rotonda de la C-32 s’ha construït un itinerari de vianants de dos metres d’amplada i un carril bici de dos metres i mig d’amplada, en un tram de 1.050 metres. També s’ha instal·lat enllumenat solar i s’han implantat una barrera de contenció mixta de fusta-acer entre la calçada i l’itinerari, un parterre separador i, també, mesures d’integració ambiental.

El pressupost de licitació de l’obra ha estat de 1.423.146,16 euros, dels quals la Diputació n’ha aportat 1.282.229,87 euros.