Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Gent Gran

29/09/2023 10:09

El mes d’octubre és el Mes de la Gent Gran. Per això, des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’ha programat a través dels casals del municipi un seguit de tallers i celebracions, apart de totes aquelles activitats que ofereixen de manera continuada durant tot l’any. Les activitats comencen amb un cicle de xerrades i tallers sobre alimentació i envelliment actiu.

El primer taller titulat “Tastets de boccia” consisteix en donar a conèixer aquesta pràctica esportiva molt semblant a la petanca. Es durà a terme el dijous 5 d’octubre, al Casal de la Gent Gran de Ribes, i el dimecres 11 d’octubre, a les Roquetes. Ambdós es faran de 10h a 11h. També es faran unes xerrades sobre alimentació amb l’objectiu de poder resoldre dubtes amb la dietista i nutricionista, Anna Trillas del Servei d’Atenció Primària Alt Penedès-Garraf. A les Roquetes es realitzarà el 17 d’octubre, i a Ribes, el 19 d’octubre, de 10h a 11h, respectivament.

També es realitzarà un taller de risoteràpia amb el títol “Ai que em peto!”, on a través del riure es volen aconseguir beneficis emocionals, corporals i mentals. Aquest taller tindrà lloc el dimecres 25 d’octubre, d’11h a 12.30h, al Casal de la Gent Gran de les Roquetes; i de 18h a 19.30h, a Ribes.

També s’oferirà la possibilitat a totes aquelles persones usuàries que ho desitgin provar totes aquelles activitats ja programades durant l’any, com gimnàstica de manteniment, ioga, passejades per l’entorn urbà, tallers TIC, cant coral, dibuix i pintura, sevillanes, etc.

El dissabte 7 d’octubre se celebrarà la Festa de Germanor a partir de les 17h al Casal de la Gent Gran de les Roquetes. Durant l’any se celebren dues festes de germanor amb l’objectiu de crear vincles entre les persones usuàries dels dos casals que hi ha al municipi, creant sinèrgies beneficioses per al bon funcionament dels centres. La primera es va celebrar al casal de Ribes al mes de juny com a cloenda del curs; i la de proper dia 7 d’octubre serà la segona. En aquesta ocasió, hi haurà una actuació d’un grup de playback i després es farà ball.

El Mes de la Gent Gran es clourà el divendres 27 d’octubre amb la Festa de la Gent Gran a la Finca Mas Solers, a partir de les 17h. Es tracta de la festa de cloenda que consta de les actuacions de les corals dels casals, Rossinyol i Ginesta, berenar i ball. L’endemà 28 d’octubre tindrà lloc la representació teatral "Los Mártires de Chicago” a càrrec del grup de teatre El Vent, al Casal de la Gent Gran de les Roquetes, a les 17.30h.

Tots els tallers i celebracions són totalment gratuïts i es posa a disposició de totes les persones que ho necessitin un servei d’autocar també gratuït. Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se a qualsevol dels dos Casals de la Gent Gran de Sant Pere de Ribes.