Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

13/11/2023 09:39

Sant Pere de Ribes celebra el Dia Internacional dels Drets de la Infància el dissabte 18 de novembre amb diferents activitats adreçades als infants i les famílies. La celebració, que enguany tindrà lloc a la plaça de la Vinya d’en Petaca a les Roquetes, començarà a les 10h amb una xocolatada. A les 11.30h, es realitzarà l’acte institucional de relleu dels membres del Consell Municipal d’Infants. Un òrgan format per 28 nois i noies d’entre 10 i 12 anys (5è i 6è de primària) que té com a objectiu ser un canal de comunicació i participació directa entre els ciutadans més joves i l’ajuntament.

A continuació, a les 11.45h, es durà a terme la lectura d’un manifest en el qual es recorda els drets dels infants i adolescents i la importància de treballar pel seu benestar i desenvolupament; i a les 12h, tindrà lloc l’acte de benvinguda institucional als 184 nadons nascuts al municipi entre el 15 d’octubre del 2022 i 1 de l’octubre del 2023, a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca. Com a gest de benvinguda s’obsequiarà amb un pitet a les famílies que assisteixin a l’acte.

Durant tot el matí estan programats jocs i tallers infantils, com jocs gegants de fusta, maquillatge infantil, tallers de manualitats o una exposició a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca sobre la situació en què es troba el nostre planeta amb el títol “SOS Planeta”. També es podrà conèixer de prop el funcionament dels vehicles de Protecció Civil i dels cossos de seguretat.

Enguany els consellers i conselleres de Sant Pere de Ribes animen als infants a portar una pancarta feta de casa relacionada amb algun els drets dels infants, que s’utilitzarà per decorar la plaça i servirà per reivindicar aquests drets.

La jornada organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes compta amb la  col·laboració del Consell d’Infants, l’escola Espai Obert La Serra, Kids&Us, Ribes Música, Gim Jazz Garraf, l’Agrupament Escolta l’ESTOL i FOX Ribes. Totes les activitats i actes d’aquesta jornada tenen l’objectiu de commemorar la Declaració dels Drets dels Infants a l’ONU el 20 de novembre de 1959.

L’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes també celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants amb la Diada Infantil. El dissabte 18 de novembre, a les 17h, tindrà lloc una cercavila infantil a la plaça Ramon Mir i, a les 18h, es realitzarà una exhibició de balls populars a la plaça Llobregat.