Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

07/12/2023 14:35

La màgia del Nadal torna als carrers i espais culturals de Sant Pere de Ribes. Les entitats del municipi han organitzat un ventall de propostes per a tota la família. Representacions teatrals, pessebres, actuacions de ball o cant, entre d’altres, centren les activitats d’enguany que se sumen a les festes de Cap d’Any.

Fins al 24 de desembre es pot inscriure’s al 58è Concurs de pessebres populars i postals nadalenques que organitza l’entitat Els Xulius a través d’un formulari a la pàgina web de l’entitat o al bar de l’entitat.  El dimarts 12 de desembre, a les 20.15h, es podrà gaudir del Trencanous de Txaikovski ballet en directe des de la Opera House de Londres, a càrrec de la Royal Ballet, al Centre Parroquial de Ribes. El divendres 15 de desembre s’inaugura la 44a Exposició Col·lectiva de Pessebres Artístics, a les 19.30h, a la seu de l’entitat Els Xulius, Ca la Nisa (c. Major. 13), que es podrà visitar durant les festes (dissabtes i vigílies de festius, de 18h a 20h; i diumenges i festius, de 12h a 14h i de 18h a 20h). També el dia 15 tindrà lloc l’espectacle Zambomba flamenca amb la desfilada de diferents artistes, organitzat pel Centre Cultural García Lorca, a les 20h, a la plaça Llobregat de les Roquetes.

L’endemà, dissabte 16 de desembre, es durà a terme la Festa de Nadal, a la plaça de la Vinya d’en Petaca, a càrrec de la companyia Millenium i organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. A partir de les 17h, hi haurà animació de carrer i, a les 18h, començarà l’espectacle La màgia de Giacattolo. A més, es presentarà la programació de la nova temporada del Teatre La Bòbila i hi haurà un punt de recollida de joguines noves, no bèl·liques i no sexistes, per a la campanya de la Creu Roja Catalunya.

El diumenge 17 de desembre, a les 8 del matí, els Xulius portaran el pessebre al Montgròs des de la plaça de l’Església a Ribes. A les 11h, tindrà lloc la Gala de Nadal de Contratiempo Studio al Teatre La Bòbila, a les Roquetes. A les 12h, es farà la Gala Lírica de Nadal, a l’Ermita de Sant Pau, a Ribes. A la tarda, a les 19.30h a l'església parroquial de Sant Pere, es podrà gaudir del Concert de Nadal, a càrrec de la Coral Levare de Sitges i Ribes, la Coral Moxaina de Vilanova i la Geltrú, la Cobla Maricel, el tenor Andreu M. Miret, i presentat per David Puertas i dirigit per Meritxell Tarragó.

El dissabte 23 de desembre, a les 19h, al Centre Cívic l’Espai de les Roquetes tindran lloc les Nadales de la Casa de Andalucía de la comarca del Garraf.

 

Els espectacles més tradicionals, com el Pessebre Vivent Parlat i Els Pastorets, posen les entrades a la venda

La Masia el Mur serà l’escenari d’enguany del 34a edició del Pessebre Vivent Parlat, de la mà dels Xulius. Del 25 al 28 de desembre es podrà gaudir novament dels diferents quadres i representacions protagonitzats pels 150 actors i actrius que hi participen i que cada any duen a terme en una masia o emplaçament emblemàtic diferent del municipi. Les entrades ja es poden adquirir a través de la pàgina web dels Xulius i l’aforament és limitat.

També tornen Els Pastorets de Ribes, amb l’obra Camí de Betlem de J.M Folch i Torres, adaptació de Joan Rosquellas. Les representacions seran els dies 26 i 30 de desembre (a les 19h i a les 18h, respectivament) a la sala de teatre i cinema Bell-Lloc del Centre Parroquial de Ribes. Les entrades es poden comprar en línia, a partir del 15 de desembre, a www.centreparroquial.com, i a la taquilla a l’horari del cinema mitja hora abans de cada representació.

A més, com és tradicional per aquestes festes, algunes entitats i col·lectius organitzaran el joc del Quinto. Consulteu la programació i les xarxes socials de les entitats habituals que acostumen a fer-ne, com els Xulius o el GER.

 

Activitats Casals de la Gent Gran

Als casals de la gent gran del municipi també s’han organitzat diferents activitats, on la música nadalenca serà la protagonista. El 16 de desembre el Casal de la Gent Grande les Roquetes acull l’actuació del Coro Rociero de les Roquetes i del grup de dansa flamenca Aires de Roquetes, a les 17h, i després hi haurà ball. El mateix dia, al Casal de la Gent Gran de Ribes, acollirà la tarda de nadales amb la Casa de Andalucía. El dia 17 les nadales de la Casa Andalucía es faran al Casal de la Gent Gran de les Roquetes a partir de les 12.30h.

Els concerts de Nadal tindran lloc el dia 23, a les 17h, al casal de Ribes, amb les actuacions de la Coral Rossinyol i la Rondalla de les Roquetes; i l’endemà, dia 24, a les 12h, al casal de les Roquetes, amb la Coral Ginesta i la Rondalla de les Roquetes.

 

Cap d’Any

Enguany la celebració del Cap d’Any al municipi comptarà amb la instal·lació de dos envelats, un a Ribes i l’altre a les Roquetes, que s’aprofitaran fins a la celebració del carnaval.

Així, per donar la benvinguda a l’any 2024 els Xulius s’encarregaran de la festa que es farà a l’envelat de Ribes (instal·lat a la Masia Can Puig), a partir de les 1.30h amb DJ Rulo. Les entrades es podran adquirir a través del web de l’entitat. I a les Roquetes, la festa organitzada per Roquefestes tindrà lloc a l’envelat ubicat a l’aparcament del carrer de Guifré el Pilós amb la Rambla del Garraf. També a partir de la 1h, al Centre Cívic l’Espai de les Roquetes també se celebrarà una festa de Cap d’Any, organitzada pels Amics dels Centre Cívic.