Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

28/12/2023 14:05

Els nens i nenes de Sant Pere de Ribes donaran la benvinguda a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. El dijous 4 de gener el patge Gaudí s’instal·larà al patí interior de l’edifici de la Vinya d’en Petaca a les Roquetes, de 17h a 20h, per tal que els infants puguin entregar les seves cartes. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Associació de Festes Populars de les Roquetes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

El municipi tindrà dues cavalcades, una a les Roquetes i l’altre, a Ribes, per rebre la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient. La de les Roquetes, organitzada per l’Associació de Festes Populars de les Roquetes amb la col·laboració de l’ajuntament, s’iniciarà a les 19h i sortirà des de la plaça de la Vinya d’en Petaca per continuar pels carrers Pau Claris, de Miquel Servet, de Sagunt, l’avinguda de Cid Campeador, el carrer d’Eugeni d’Ors, les avingudes de Catalunya i Mas d’en Serra, els carrers Múrcia, Almogàvers, plaça Ramon Mir, per tornar a l’avinguda de Catalunya i continuar pels carrers Foix, Miquel Àngel, Velázquez, Ortega i Gasset fins arribar als locals de les entitats. Abans de començar la cavalcada, a les 18.45h, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, farà l’acte d’entrega de claus als Reis Mags al balcó de l’edifici de la Vinya d’en Petaca.

La cavalcada de Ribes, organitzada per l’entitat cultural Ger amb la col·laboració de l’ajuntament, començarà a les 19h des de la carretera d’Olivella amb carrer Palou, passant després pel carrer del Pi, places del Centre, de la Vila i de la Font i continuant pels carrers Major, Balmes, d’Eduard Maristany, plaça de l’Església, plaça Marcer, carrer Nou, carretera de Sitges i tornarà cap a la plaça de la Vila, on es farà el discurs, que està previst a les 21h aproximadament, i a continuació tindrà lloc la recepció reial a la Casa de la Vila

 

Espais inclusius

Enguany a les cavalcades dels Reis Mags d’Orient de Sant Pere de Ribes s’habilitarà un espai inclusiu. Es tracta d’uns espais tranquils per a infants altament sensibles (PAS) i TEA (Trastorns de l’Espectre Autista).

A Ribes, el 5 de gener, aquests infants tindran prioritat a l’hora de fer l’entrega de cartes un cop finalitzada la cavalcada, sobre les 21h aproximadament. L’accés es farà per la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila. Els Reis ho explicaran des del balcó i a la porta d’aquesta sala hi haurà una persona que acompanyarà als infants.

A més, gràcies a la col·laboració del Redós, l’entitat GER i la regidoria d'Inclusió de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, també es farà una recepció especial de cartes als Reis Mags per a nens i nenes amb necessitats especials, diversitat funcional i PAS. Serà al Redós, a les 17.30h, únicament per a infants amb necessitats especials (no obert al públic en general).

A les Roquetes, el dijous 4 de gener, durant la visita del patge reial al pati interior de l’edifici de la Vinya d’en Petaca, aquests infants podran entregar les seves cartes entre les 17h i les 18h. Durant aquesta hora s’ajustarà el volum del so i la intensitat de la il·luminació per tal de garantir que persones amb TEA i PAS puguin gaudir en condicions òptimes del seu espai a l’hora de fer entrega de la seva carta al patge.

El divendres 5 de gener s’habilitarà també un espai silenciós on es farà una recepció per a aquestes persones amb la intenció de crear l’espai i el moment adients per tal que puguin saludar i ser rebudes per Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Aquesta recepció tindrà lloc de 18.15h a 18.30h, abans de l’acte d’entrega de claus que es realitzarà des del balcó.

 

¡¡¡ ELS REIS EN CAS DE PLUJA!!!
Si plou aquest vespre, els Reis d'Orient no podran sortir a fer la cavalcada pels carrers. No obstant, sí que podran rebre i saludar tots els nens i nenes, tant a Ribes com a les Roquetes.

A LES ROQUETES (només en cas de pluja)

  • 19 h: Recepció de Ses Majestats
  • Sala Polivalent de l'edifici institucional de la Vinya d'en Petaca. Accés pel pati de l'OAC. 

A RIBES (només en cas de pluja)

  • 20 h: Recepció de Ses Majestats
  • Saló de Plens de la Casa de la Vila. Accés per la sala Josep-Lluís Palacios.

Tant a Ribes com a les Roquetes i haurà caramels amb i sense gluten.