Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

12/01/2024 12:02

El Teatre La Bòbila de Sant Pere de Ribes inicia el segon cicle de la temporada 2023-2024 amb una nova programació professional que preveu més de 12 propostes d’arts escèniques adreçades a tots els públics. En aquestes propostes hi ha 5 espectacles familiars per part de les millors companyies del país. Cal destacar la presència de Marcel Gros un dels pallassos amb més bagatge del país i aquest cop vol ensenyar el seu Petit Univers el diumenge 28 de gener, a les 12h.

La comèdia arribarà el 3 de febrer, a les 19h, amb Impro Show Lovers (Planeta Impro), un espectacle dedicat als enamorats i on es busca l’amor des de l’humor. La companyia Festuc Teatre torna a La Bòbila amb un espectacle sensible i divertit que porta per títol Adéu Peter Pan, i on es parla del vincle tan especial que hi ha entre nets i avis. La representació serà el 25 de febrer, a les 12h. Una altra de les propostes de teatre familiar serà l’espectacle Laika, guardonat amb el Premi Max 2021 al millor espectacle de públic familiar. Una aventura trepidant on es parla de les meravelles del cel, però també de les injustícies de la Terra. Tindrà lloc el 10 de març, a les 12h.

El 16 de març, a les 19h, arriba a l’escenari del teatre l’actor roquetenc Óscar Jarque amb una comèdia thiller plena de sorpreses i amb una trama que gira entorn a la lluita de principis: Els Rapinyaires.

El Dia Mundial del Teatre se celebrarà de manera especial al Teatre La Bòbila el 27 de març amb un espectacle d’ombres i un taller amb l’actriu del municipi, Valèria Guglietti.

Rere l’èxit de La casa de Bernarda Alba, Lorca torna a La Bòbila el dia 6 d’abril, a les 19h, de la mà de Projecte Ingenu amb l’adaptació de Bodas de sangre, una de les obres més transcendentals del poeta andalús. L’espectacle familiar del mes d’abril és una faula divertida i emotiva plena de personatges i petites històries que porta per títol Soc una nou de la companyia Zum-Zum Teatre, Premi Feten 2021 a la Millor Direcció i a la Millor Interpretació Coral. Es farà el 21 d’abril, a les 18h.

Per segon any consecutiu Sant Pere de Ribes tornarà a acollir el Festival Siscòmedy, que tindrà lloc el dissabte 27 d’abril amb motiu del Dia Internacional de l’Humor. Un festival que es porta a terme tant a Ribes com a les Roquetes i que té l'objectiu apropar les arts escèniques a tota la ciutadania portant el teatre a espais singulars del municipi. Aquest any com a novetat el públic assistent podrà agafar un “autobús teatralitzat” per poder veure els espectacles tant a un nucli com a l’altre.

L’humor continuarà el 4 de maig, a les 22h, amb la presència del televisiu Jose Corbacho i el seu monòleg Ante todo mucha calma, amb el qual ensenyarà com riure de tot el que ens envolta. La Roda Produccions ha modernitzat un conte clàssic per fer una posada en escena plena de música, color i humor: El vestit pop de l’Emperador, que es farà el 19 de maig, a les 18h.

La temporada la tancarà la comèdia ¿Quieres pecar conmigo?, d’Eixample Teatre, l’1 de juny, a les 22h. Dues solteres de 30 anys, a l’atur, comparteixen pis i tenen un gran problema: viuen a tot drap i no arriben a final de mes. Per aconseguir diners tracen un pla que les portarà a mentir, enganyar i pecar.

Com a novetat enguany s’ha programat una sèrie de concerts amb talent local. Es tracta de 3 grups de música del municipi amb diferents estils: Los chicos cocodrilo, que faran un concert on el públic viatjarà a la dècada dels 80; L’últim cavall, que presentarà el seu tercer disc, així com també ho farà el grup Et-Co.

A part d’aquesta programació professional també s’han organitzat més de 14 activitats de les entitats culturals del municipi i les companyies locals, que es poden consultar a la pàgina web del teatre.

El Teatre La Bòbila també va reprendre a l'octubre les formacions per a adults, joves i infants ampliant els grups respecte a l'any passat. I el Cinema La Bòbila continua amb una programació de cartellera comercial durant tot l'any.

En definitiva, s’obre un nou cicle amb espectacles que volen conformar propostes diverses amb l'objectiu d’arribar a un ampli ventall de públics.

Les entrades ja es poden adquirir a través de la pàgina web del Teatre La Bòbila.