Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

01/02/2024 11:51

Gairebé un centenar d’alumnes de 5è de Primària de les escoles Els Costerets, Les Parellades i el Pi han participat aquest dimarts, 30 de gener, en l’acte d’entrega de les acreditacions de les cooperatives que ha fet cada classe i que formen part del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE). L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, acompanyada de la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla, i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Innovació, Ana Herrera, ha lliurat a cada classe el document que acredita que s’han constituït com a cooperativa.

L’alcaldessa ha animat als nens i nenes amb els seus projectes i espera que els ajudin en un futur a prendre decisions. També els ha desitjat que tinguin “el màxim d’oportunitats en la seva vida” per poder escollir i que les aprofitin. L’alumnat ha explicat cada projecte i com s’ha organitzat cada classe a l’hora d’escollir-lo o quines persones havien de ser les responsables de portar-lo endavant. Durant el curs escolar, creen, gestionen i tanquen una cooperativa, procés que comporta tasques tan variades com la de constituir la cooperativa (denominació, estatuts, finançament, etc.), o el disseny del producte i imatge corporativa, entre d'altres. L'objectiu és que, en un context creatiu i lúdic, l'alumnat desenvolupi capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal, a la vegada que manté contacte amb entitats i empreses del territori, facilitant la integració de l'escola amb l'entorn.

El projecte, que es desenvolupa al llarg de tot el curs, relaciona l'escola amb l'entorn, proporcionant als alumnes una vessant pràctica i d'experiència vital dels aprenentatges empresarials. Alhora, com a projecte educatiu es treballen un conjunt de valors i capacitats individuals que són rellevants per impulsar qualsevol activitat o iniciativa, ja sigui professional, social, política, etc.,  a més de contribuir  al desenvolupament personal.

El projecte CuEmE és un programa de la Diputació de Barcelona que s’implementa a les escoles de primària a través d’organismes locals, en aquest cas amb col·laboració del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. El seu objectiu és fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques dels estudiants del cicle superior d'Educació Primària.