Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

05/02/2024 10:02

Els 12 morterets del diumenge 11 de febrer al migdia des de la plaça de la Vinya d’en Petaca donaran el tret de sortida de la Festa Major Santa Eulàlia 2024. A les 19.30h continuarà amb la Cercavila de Vigília que començarà a la rambla Rafael Alberti, passant per l’avinguda de Catalunya, els carrers d’Almogàvers, d’Eugeni d’Ors, l’avinguda de Mas d’en Serra, l’avinguda de Catalunya, els carrers de Velázquez, de Miquel Àngel, i finalitzarà a la plaça del Llobregat. En acabar, s’alçarà el pilar de foc amb els castellers de les Roquetes. A les 22h, tindrà lloc el Sarau de Festa Major al centre cívic L’Espai.

El dia de Santa Eulàlia, el 12 de febrer, començarà amb les Matinades Tronades. La sortida serà a les 8 del matí des de la rambla Rafael Alberti per recórrer els carrers del centre fins a arribar a la plaça del Llobregat. Poc després, a les 9.30h, començarà l’Anada a Ofici on les colles desfilaran fins a l’església de Santa Eulàlia per celebrar l’Ofici de Festa Major, l’ofrena floral a la patrona per part de diferents entitats i persones particular. Tot seguit, a la Parròquia Santa Eulàlia es farà la missa de Festa Major amb l’acompanyament musical de la Coral Ginesta, i s’acabarà amb el pilar de Castellers de les Roquetes. La festa continuarà a les 12 del migdia amb la Cercavila de Sortida d’Ofici, i a la plaça de la Vinya d’en Petaca, es faran la ballada i l’encesa conjuntes.

A la tarda, a les 16.30h, hi haurà una xocolatada al local de l’Agrupació de Ball Populars de les Roquetes per a totes les entitats participants en la Festa Major. Les persones grans també gaudiran de la festa amb un berenar i ball a partir de les 18h al Casal de la Gent Gran.

El mateix dia de la patrona, a les 18.30 hores, a la plaça de la Vinya d’en Petaca, hi haurà l’exhibició de balls populars i el pilar dels Castellers de les Roquetes que acabarà amb una traca nocturna de Festa Major. Tots els actes es poden consultar al programa de Festa Major.

Espai tranquil i inclusiu de cercavila

El dilluns 12 de febrer, tant a la cercavila d’anada com a la cercavila de sortida d’ofici, s’habilitarà per primera vegada un espai tranquil i inclusiu amb menys estímuls sonors. Aquest serà un espai sense trons i amb el volum de la música reduïda perquè les persones amb diversitat sensorial també puguin gaudir de la festa. Aquest espai estarà situat al creuament entre els carrers d’Eugeni d’Ors i d’Àngel Guimerà.

La televisió comarcal Canal Blau TV emetrà en directe la Sortida d’Ofici i la ballada i l’encesa conjunta. Durant els dies consecutius també es podrà veure en diferit.