Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

05/02/2024 13:42

Sant Pere de Ribes ho té tot a punt per gaudir del Carnaval 2024. A Ribes, la Comissió Oberta de Carnestoltes (COC) ha presentat aquest divendres, 2 de febrer, a la sala Josep Lluís Palacios el programa d’actes i el cartell d’enguany, obra del ribetà Daniel Esteve Carbonell. L’eslògan del carnaval és  “Tic-tac: s’acosta el rellotge”. Els actes s’iniciaran el Dijous Gras amb el setè Concurs de Truites d’Autor, a les 20.30h, a la seu de l’entitat GER. La participació és oberta a tothom fins el mateix dia. Al programa d’actes de les Roquetes estava prevista, com és habitual, la Merengada 2.0 i la gran empastifada final, actes que s’han suspès com a conseqüència de les restriccions d’aigua amb motiu de la situació d’emergència per sequera.

El divendres 9 de febrer, a les Roquetes, durant tot el matí el Carnestoltes i la seva comitiva carnavalesca visitaran les escoles. L’Arrivo del Rei Carnestoltes serà a partir de les 19h  i sortirà del carrer de Miquel Servet per continuar pels diferents carrers del centre fins arribar a l’avinguda de Catalunya on es farà la lectura del Sermó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. A les 22h tindrà lloc el Ball de l’Arrivo amb DJ’s i animació a l’envelat municipal amb entrada gratuïta (aforament limitat). A Ribes, a partir de les 15h tindrà lloc el Carnaval de les Escoles, i a les 19h començarà l’Arrivo de S.M. Carnestoltes a la plaça de la Vila i la seva rua que recorrerà els carrers del centre. Després, S.M. Carnestoltes i la seva cort visitaran els bars, restaurants i comerços, acompanyat per la xaranga. A les 21.30h, el Centre  Cultural El Local acollirà la Xatonada i la Disbauxa de Carnaval, organitzades per l’entitat Els Xulius. A la mateixa hora, a La Nau Pere Vall i Soler, tindrà lloc el sopar carnavalesc i la xatonada de carnaval, organitzats per l’entitat GER, i a partir de mitjanit, es farà la Festa de benvinguda a S.M. Carnestoltes amb DJ Marci.

L’endemà dissabte, 10 de febrer, a Ribes es realitzarà la Rua del carnaval infantil a partir de les 16h amb sortida des de la plaça Països Catalans. En acabar hi haurà animació infantil a la plaçar Marcer amb la companyia Toc de Gresca. A les 22h, s’iniciarà la Rua de carrosses, carros, disfresses i mascarots, presidida per S.M. Carnestoltes, que sortirà des del carrer Ildefons Cerdà i després, a partir de les 00.30h, des davant de l’entitat GER es farà entrega de la Perla del Carnaval a les colles i carrosses participants a la rua. A la 1hde la matinada començarà el Ball de Carnaval a l’envelat de Can Puig. La primera concentració del Carnaval infantil amb animació de xaranga a les Roquetes s’iniciarà a les 17h des de la plaça de la Vinya d’en Petaca, i a les 17.15h, hi haurà una segona concentració a la plaça del Llobregat. A les 17.30h, començarà la Mini Rua de Carnaval Infantil que desfilarà pels carrers del nucli i finalitzarà a l’envelat municipal, on es podrà gaudir de l’apoteòsic ball de carnaval infantil amb dj’s (entrada gratuïta amb aforament limitat).

El dilluns 12 de febrer, a les 16.30h, tindrà lloc a les Roquetes la Gran festa del Confetti amb un espectacle d’animació infantil, a la plaça del Llobregat. Ribes celebrarà les seves Comparses a partir de les 19h i sortiran des de la plaça Maria Mercè Marçal per continuar pels carrers Lluís Companys, Ildefons Cerdà, del Pi, plaça del Centre, plaça de la Vila, carrer de l’Ajuntament, plaça de la Font, carrers Majos, Jaume Balmes, Nou i plaça Marcer, on seran rebudes totes les comparses i es farà la batalla final amb la presència de Carnestoltes i la seva comitiva. Seguidament, a les seus de les entitats Ger i Els Xulius es faran els sopars de comparses.

A Ribes el carnaval s’acomiadarà el dimecres de cendra, 14 de febrer, amb la processó i l’enterro de la sardina amb la “Banda del Mort” a les 19h, que recorrerà els carrers Ildefons Cerdà, del Pi, les places del Centre, de la Vila, de la Font, els carrers Major, Jaume Balmes, Nou, la plaça Marcer, el carrer Fra Vicenç i la plaça de l’Església.

A les Roquetes aquest comiat de la festa carnavalesca es farà el diumenge, 18 de febrer, amb la Rua de la Quaresma i la seva desfilada de carrosses, comparses, xarangues i colles, que s’iniciarà a la Ronda de la Masia Nova per continuar pel carrer Roger de Flor, l’avinguda de Catalunya, els carrers Almogàvers i Múrcia, les avingudes Mas d’en Serra i de Catalunya, els carrers Cid Campeador i Sagunt i finalitzarà al carrer de Miquel Servet. A les 12.15h, a la plaça de la Vinya d’en Petaca, es llegirà el testament d’acomiadament del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma i a continuació se celebrarà la festa de cloenda del carnaval a la mateixa plaça.