Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Esports

06/02/2024 11:48

Més de 400 persones han participat en la 56a edició del Cros de Sant Pau 2024, organitzada per l'entitat GER amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, que va tenir lloc el dissabte 3 de febrer. Aquest any la competició ha tingut tres modalitats: la caminada popular de 12 km, el cros de 14 km, la mitja de muntanya de 22¿km i 900¿m de desnivell. Totes tres modalitats han transcorregut sense problemes i més enllà d'algunes caigudes i torçades de turmell no hi hagut accidents destacables.

La principal novetat ha estat el nou traçat de la mitja de muntanya. Nous corriols que després de coronar el Montgròs, s'han endinsat per la zona de Viladellops, passant pel Turó de la Roqueta, Puig de portes i Turó Mas Mestre. Un nou recorregut d'una gran bellesa, exigència física i zones molt tècniques que han posat a prova la resistència i la preparació dels corredors. Un any més s'ha fet una aposta important per la cura del medi ambient, tant en els mètodes de marcatge fets exclusivament amb banderoles reutilitzables i cinta biodegradable com en els avituallaments, on s'han eliminat els gots de plàstic d'un sol ús.

Aquest any el Cros de Sant Pau ha sigut possible gràcies a la feina de més de 50 persones voluntàries i ha comptat amb la col·laboració especial de Gisela Carrión, corredora ribetana de referència i campiona d’Espanya de trail l’any 2020, de l'Espai Blau, del Centre de Fisioteràpia Almirall i de diverses botigues i iniciatives econòmiques locals en forma de patrocinis. Els guanyadors de totes les categories de les curses i les imatges es poden consultar a la pàgina web de la cursa.