Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Gent Gran

06/03/2024 13:08

El proper mes de maig se celebrarà a les Franqueses del Vallès la cloenda del cicle de passejades de marxa nòrdica per a la gent gran, organitzat per la Diputació de Barcelona amb la partipació de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la resta dels consistoris participants en el programa. Enguany les persones participants del municipi van anar a Viladecavalls i Ullastrell, i la darrera sortida va tenir lloc el 22 de febrer a Sant Pere de Ribes, on es va rebre als participants d’aquestes altres poblacions, que van realitzar una ruta circular d’uns 8 quilòmetres per l’entorn del municipi amb sortida i arribada a la Finca Mas Solers. En total hi van participar un centenar de persones, que durant la ruta van poder conèixer les diferents construccions de pedra seca típiques de la comarca del Garraf.

Aquest cicle de passejades que va començar el passat mes de novembre té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones grans a través d’aquesta pràctica esportiva, que treballa el cos de forma simètrica i equilibrada aportant un benestar físic i emocional. La marxa nòrdicanordic walking és una activitat física en la qual s’afegeix a la forma natural de caminar l’ús actiu d’un parell de bastons específics. La seva utilització mitjançant la tècnica correcta activa una part superior del cos en l’acte de caminar i, com a conseqüència, afavoreix l’impuls en el moment d’avançar. Així, l’esforç físic es distribueix entre diversos grups musculars de tot el cos d’una manera versàtil, equilibrada i correcta.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està compromès a millorar la qualitat de la vida de la ciutadania, promocionant la pràctica esportiva i creant uns hàbits de vida saludables.