Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Esports

09/04/2024 12:55

Un total de 210 nens i nenes de diferents escoles públiques de Sant Pere de Ribes han participat enguany en el Torneig de futbol escolar Cruyff Courts campions 6vs6, celebrat el passat divendres 5 d’abril a les Roquetes. Aquest torneig està adreçat a tots els nens i nenes de sisè de primària de les escoles del municipi. L’objectiu és donar a conèixer el projecte de la Fundació Cruyff basat en tota l’activitat educativa i de cohesió social que es pot realitzar a través de l’esport i, en aquest cas concret, al voltant del camp de futbol anomenat Cruyff Court.

Abans de disputar el torneig, s’han donat a conèixer a l’aula les 14 normes de convivència que hi ha escrites en el camp i que promouen valors com el respecte, el treball en equip, la solidaritat, etc, i el reglament del joc. Així, els 8 equips de les escoles Mediterrània, Els Costerets, les Roquetes, les Parellades i la Riera de Ribes han jugat un torneig en base al treball d’aquest valors, en categoria masculina i femenina, on els equips guanyadors es trobaran en una altra fase amb els guanyadors dels altres Cruyff Court de Catalunya. La semifinal se celebrarà el diumenge 12 de maig a les Roquetes i participaran altres equips procedents de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Constantí i Reus. Cada equip està format per 5-8 jugadors d’alumnes de diferents centres escolars que juguen entre ells fins a passar per diferents fases que els poden portar a disputar la final. A banda d’aquesta activitat, l’alumnat també ha realitzat altres activitats esportives, com bàsquet o voleibol, i han fet jocs de taula i cal·listènia.

El Cruyff Courts 6vs6 busca fomentar el respecte pels rivals tant dins com fora del camp. En aquesta tasca són especialment importants els Heroes, joves d’entre 14 i 21 anys que s’encarreguen de recordar les normes dels partits, ajudar els infants durant tot el torneig i vetllar perquè no es perdi la missió de la cita, que és mantenir una relació respectuosa envers els contrincants.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Fundació Johan Cruyff van signar l’any 2017 un conveni de col·laboració per a la construcció d’un camp de futbol amb gespa artificial i es va establir el compromís de dinamitzar aquest espai amb un seguit d’activitats amb l’objectiu de fomentar l’esport per als infants i els joves.

Campus esportiu i altres activitats

Amb la col·laboració del projecte “Joventut Esportiva Societat Activa” (JESA) de la Diputació de Barcelona, també s’ha realitzat durant la Setmana Santa un campus esportiu al municipi, on han participat un total de 24 joves d’entre 12 i 19 anys.

A més, tots els dilluns, de 18h a 19h, s’ha començat una activitat de cal·listènia al parc del passeig Circumval·lació (Ribes). Encara hi ha places disponibles.