Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

16/04/2024 12:39

Aquest dissabte 20 d’abril es dona el tret de sortida a la programació d’actes de la diada de Sant Jordi 2024 a Sant Pere de Ribes, que s’allargarà fins a final de mes. La biblioteca Josep Pla de les Roquetes ha organitzat l’activitat el laboratori de llibre d’artista “Quan vaig perdre el cap!”, a càrrec de la il·lustradora Mercè Galí per a famílies amb infants de 6 a 11 anys (a les 10.30h i cal inscripció prèvia). La biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes té programada l’hora del conte en anglès per a famílies amb infants a partir de 3 anys amb el títol Storytime Around the World (a les 11h, amb inscripció prèvia). També el Ball de Diables Els Diabòlics celebra el seu 25è aniversari amb una taula rodona al voltant de la dona dins el ball, que tindrà lloc a partir de les 11h a la sala polivalent de l’edifici de la Vinya d’en Petaca de les Roquetes. A les 21.30h, s’iniciarà el Correfoc a la rambla Rafael Alberti i a partir de les 22.45h començarà la 8a Carretillada.

Diumenge 21, l’entitat cultural GER instal·larà una parada de llibres i roses, a la plaça Marcer de Ribes, des de les 9h. Dilluns, 22 d’abril, a la biblioteca Josep Pla de les Roquetes es realitzarà un taller de Sant Jordi titulat “Dins la panxa del drac”, per a infants de 5 a 10 anys (a les 17.30h, amb inscripció prèvia); i a la biblioteca Manuel de Pedrolo, es presentarà el llibre “El noi de l’autobús” d’Isabel Ullate Valls (18.30h).

La diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, les entitats, els comerços locals i les biblioteques surten al carrer amb les tradicionals parades de roses i llibres. A Ribes s’instal·laran a la plaça Maria Mercè Marçal, de 16h a 19.30h, on també es farà la lectura dramatitzada del conte “1, 2, 3 Patapam!”, a càrrec del Ball de Diables de Ribes (17h); i l’espectacle “Princeses i Dracs” amb la companyia Sense Drama Teatre (18h). A les Roquetes, les parades s’instal·laran a la plaça del Llobregat, també en horari de 16h a 19.30h, i està programat un taller de Sant Jordi sota el títol “La cua del Drac... i punt” (de 17h a 18h), i l’espectacle “Tona, Toneta i els contes de la maleta... una divertida llegenda de Sant Jordi” (18h). L’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes ha organitzat un taller de manualitats al seu local, de 17h a 19h, per als més menuts.

Dins la programació de Sant Jordi 2024, la biblioteca Manuel de Pedrolo juntament amb el Servei de Cultura també ha organitzat una sèrie d’activitats per celebrar el seu 25è aniversari. El dimecres 24 d’abril tindrà lloc un espectacle amb titelles i música titulat “La pometa”, a càrrec de la companyia De Paper. Tot seguit es farà un taller de manualitats “Fem una mallerenga” per a nens i nenes a partir de 3 anys (a les 17.30h, amb inscripció prèvia). El dijous 25 es realitzarà el concert de l’acordionista i cantant Carles Belda, que inclourà la presentació del cartell del MonoXics, amb la col·laboració de Els Xulius i el Monocicle (18h). El dissabte 27 d’abril hi haurà el laboratori de llibre d’artista “Quan vaig perdre el cap!”, a càrrec de la il·lustradora Mercè Galí, adreçat a famílies amb infants de 6 a 11 anys (a les 11h i cal inscripció prèvia).

També el dissabte 27, a les 18h, el Ball de Diables de Ribes Colla Jove ha organitzat a l’Hotel Palou la VI Xerrada Diabòlica “La massificació a les festes populars” amb representació del Ball de Diables de Sitges Colla Vella, Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de Tarragona, Ball de Diables de Cervera Carranquers, Guita Grossa de Berga. El Teatre la Bòbila tornarà a acollir per segon any consecutiu el II Festival Siscòmedy, a partir de les 17h, amb un espectacle itinerant que recorrerà diferents indrets tant de Ribes com de les Roquetes.

Cal recordar que el municipi celebrarà el diumenge 28 d’abril el Dia Internacional de la Dansa amb la participació de diverses entitats del ball del municipi, a la plaça Pompeu Fabra de les Roquetes i a la plaça Marcer de Ribes, a partir de les 11h.

Podeu consulta tota la programació de Sant Jordi 2024 al web municipal i a les xarxes socials.