Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

18/04/2024 13:11

El Festival Siscòmedy torna a Sant Pere de Ribes amb la seva segona edició el dissabte 27 d’abril coincidint amb el Dia Internacional de l’Humor. Es faran quatre peces de teatre breu que es representaran a diferents espais singulars del municipi. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, acompanyada d’Alberto Trejo i Pol Forment, de Sis Producciones, han presentat aquest dimecres 17 d’abril les novetats, la programació i el funcionament d’enguany del festival.

L’alcaldessa ha destacat que el municipi tindrà l’oportunitat de nou “de tenir el teatre al carrer i poder experimentar el que significa la cultura al costat de la gent”. També ha fet referència al cartell d’aquest any on es veu representat un autobús que “batega”, atès que com a novetat hi haurà un autobús que portarà al públic d’un nucli a l’altre gaudint d’un cinquè espectacle sobre rodes gràcies a l’actriu que viatjarà en aquest transport i amenitzarà el recorregut amb molt humor. Garrido ha animat la ciutadania a participar en aquesta proposta cultural.

Pol Forment ha explicat que hi haurà quatre espectacles, dos a Ribes i dos a les Roquetes, i tindrà una durada aproximada de 3 hores. L’autobús retornarà al públic al nucli on ha començat. Per tant, a diferència de la primera edició, amb l’entrada es podrà veure cinc espectacles en una mateixa tarda tot visitant espais dels dos nuclis. Així, es realitzaran sis rutes, de les quals tres començaran des de Ribes i tres des de les Roquetes.

Pel que fa als escenaris, Alberto Trejo ha detallat que es mantenen el Castell de Ribes i el Teatre la Bòbila i s’estrenen la biblioteca Josep Pla de les Roquetes i la pista de futbol 7 que hi ha al costat del camp de futbol Aitana Bonmatí Conca a Ribes. Al Castell de Ribes es representarà l’obra La Funerària; a la pista de futbol 7, Teràpia Alternativa; a la biblioteca, Duérmete niño, i al teatre, Follar y ganar. El denominador comú del festival serà, de nou, la comèdia. Totes les companyies participants són professionals –vingudes d’arreu-, i arribaran a Sant Pere de Ribes amb l’objectiu principal de fer riure a l’espectador.

Trejo ha remarcat que és “molt important que al municipi puguin venir companyies d’arreu i que la gent pugui gaudir de propostes molt diverses, amb teatre de km 0 i conèixer més el municipi”. També ha insistit en la importància de la marca del festival que consisteix en “la unió dels dos nuclis que aquest any potenciem encara més”. Més del 50 per cent de les entrades ja s’han venut.

Els horaris d’inici de les sessions seran els següents:

  • Les Roquetes: l’inici de la ruta serà al Teatre la Bòbila (entrada per l’edifici annex del carrer Roger de Llúria, 14) a les 17.15h (sessió exhaurida) / 17.45h / 18.15h.
  • Ribes: la ruta començarà al Castell de Ribes, a les 17.30h / 18h / 18.30h.

L’entrada inclou, a més dels espectacles, el trasllat en l’autobús privat del festival d’un nucli a un altre, així com la tornada al nucli inicial. A més, les persones que assisteixen podran gaudir d’un pica-pica al final de cada ruta. La durada aproximada de l’experiència completa és de 3 hores. Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web del Teatre la Bòbila.