Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

22/04/2024 11:51

Un total de 717 infants de diferents escoles de la comarca del Garraf participaran en la ballada conjunta “Dansa Ara”, que enguany se celebra a Sant Pere de Ribes el divendres 26 d’abril, a partir de les 9.45h, al pavelló Miguel Meca Torres, a les Roquetes. Es tracta d’un projecte de dansa contemporània creat per commemorar el Dia Internacional de la Dansa amb l’objectiu de promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques d’una manera lúdica i creativa.

Després d’aprendre un repertori de danses amb el professorat al centre educatiu, l’alumnat participarà en aquesta gran jornada en la qual seran protagonistes d’un espectacle de dansa contemporània. El repertori està format per les següents peces:

1.Entrada de les banderes: Ne-Ne,Na-Na,Na-Na,Nu-Nu - Bad Manners
2. Dansa Factoria Mascaró: Wa Yea! - Anònia Font
3. Dansa amb el públic (mocador): Midnight in Paris - Bistro Fada
4. Filferrada
5. Ball de cintes: Duo for violin & Cello - Boccherini
6. Ball de Panderos (Platerets)
7. Pa amb oli i sal - Blaumut
8. Frase de Moviment: Brahms. Wiegendlied. Op.49 núm. 4 - Victòria
dels Àngels
9. Marxada: All shook up - Elvis Presley

Pel gran nombre de participació d’alumnes, la ballada es distribueix en tres sessions, dues al matí i una a la tarda.

Enguany participen l’escola Sant Nicolau, de Canyelles; les escoles JA Charlie Rivel i Vora del Mar, de Cubelles; l’institut escola El Morsell, d’Olivella; les escoles Els Costerets, El Pi, Riera de Ribes, Les Parellades, Les Roquetes, Mediterrània i Santa Eulàlila, de Sant Pere de Ribes; Esteve Barrachina, Agnès de Sitges, Maria Ossó, Miquel Utrillo i Escola Pia de Sitges.

El “Dansa Ara” es va crear l’any 2019 i s’ha realitzat en diferents municipis com Cubelles i Sitges. Aquest projecte és coordinat pel Consell Comarcal del Garraf amb la col·laboració dels ajuntament de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sitges i Sant Pere de Ribes. La companyia de dansa Factoria Mascaró ha impartit la formació als docents. El logotip de Dansa Ara és un disseny realitzat pels alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges.

Dia Internacional de la Dansa

Sant Pere de Ribes també celebrarà el diumenge 28 d’abril el Dia Internacional de la Dansa amb una programació d’espectacles que tindrà com a protagonistes a les entitats, centres de dansa i col·lectius del municipi vinculats al ball. Amb aquest jornada es vol apropar al públic les coreografies i balls dels diferents grups que hi participen. Per això, es farà a la plaça Marcer de Ribes i al parc Pompeu Fabra de les Roquetes, a partir de les 11h.

El Dia Internacional de la Dansa, proposat pel Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, commemora el naixement del creador del ballet modern Jean-Georges Noverre (França, 1727 - 1810). Per a Sant Pere de Ribes significa un dia de trobada i celebració que se suma a altres iniciatives artístiques i creatives que es porten a terme al municipi amb l’objectiu de fomentar la cultura. Podeu consultar la programació al web municipal.