Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

06/05/2024 10:23

El Festival Udaeta arriba enguany a la seva quarta edició amb la música i la dansa d’arrel ibèrica. El certamen es consolida com un referent en aquesta temàtica i oferirà des del Castell de Ribes un programa amb concerts de diferents subgèneres i algunes sorpreses. La regidora de Turisme, Ana Herrera; la regidora de Cultura de Ribes, Antònia Pulido, i el director del festival, Esteve Molero, han presentat aquest divendres 3 de maig la programació d’aquest festival, que donarà el tret de sortida el 18 de maig amb la Nit dels Museus.

La regidora de Turisme ha destacat els objectius del festival: “homenatjar la figura de José de Udaeta; promocionar i relacionar el patrimoni i la cultura i potenciar el talent de les arts escèniques relacionades amb el caràcter del festival”. Per la seva part, la regidora de Cultura de Ribes ha explicat que es tracta d’un festival de petit format amb el qual la ciutadania té l’oportunitat “d’apropar-se a la cultura i gaudir-ne de les seves propostes”. El director del festival ha detallat les actuacions i com es desenvoluparà el festival, que enguany tindrà “algunes sorpreses”. Molero s’ha mostrat molt satisfet per la seva consolidació i ha assegurat que al ballarí, coreògraf i castanyolista José de Udaeta “li agradaria molt la línia que marca el festival”.

 

Programació

  • La Nit dels Museus, dissabte 18 de maig (A partir de les 21h).

A partir de les 21 h, el públic podrà gaudir del Castell de Ribes i visitar-lo gratuïtament. A l’exterior es podran escoltar les improvisacions pianístiques de Santi Escura. El compositor i pianista serà l’encarregat de donar el tret de sortida del Festival Udaeta, en el qual ja va participar l’any 2022.

  • Marc Miralta: Flamenco Vibes, divendres 24 de maig (22h).

S’ha programat una proposta del reconegut baterista i vibrafonista de jazz Marc Miralta. L’artista català de projecció internacional sempre s’ha interessat per la fusió amb els ritmes flamencs. Flamenco Vibes és una nova proposta, basda en la tradició, que continua la recerca de la improvisació jazzística en un context flamenc.

  • Inma Ortiz & Pol Sánchez, dissabte 25 de maig (22h)

Imna Ortiz és una de les grans veus de l’escena catalana. El seu repertori va del blues al swing, però quan s’ajunta amb el productor i guitarrista Pol Sánchez s’apropa a un terreny que li és molt natural: la música d’arrel ibèrica, de tocs flamencs i pinzellades orientals.

  • Un sonet, com sona? Amb el poeta Anton Ferret, diumenge 26 de maig (19h)

Es tracta d’una producció pròpia del festival, que presenta un espectacle didàctic de què és i com es construeix la forma poètica sonet. El punt de partida són els premis literaris que ha guanyat el poeta local Anton Ferret, amb dos llibres precisament de sonets. La proposta es completa amb la interpretació dels Sonets per a violí i piano d’Eduard Toldrà i amb sonets musicats per autors catalans. En col·laboració amb l’Associació Musical Eduard Toldrà.

  • Conxita Badia no existeix, diumenge 26 de maig (12h), al Teatre Parroquial.

Es tracta d’una activitat complementària del festival que consisteix en la projecció del documental Conxita Badia no existeix, amb la presència de la seva directora, Eulàlia Domènech que intervindrà en l’acte fent una presentació sobre la figura de la seva besàvia, la cantatriu Conxita Badia, un refent musical i artístic a Espanya i Sud Amèrica de la primera meitat de segle XX. I la participació dels músics Jordi Torrens i Miquel González, que proposen noves versions de la música que sona al documental. En col·laboració amb l’associació Talent Femení.

Per a més informació https://festivaludaeta.com