Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

09/05/2024 13:44

300 nens i nenes de 4t de primària de les escoles públiques de Sant Pere de Ribes han participat en els concerts de clausura del “Projecte Cordes, Violins, Violes i Violoncels a les aules”, que van tenir lloc els dies 6 i 7 de maig al Teatre la Bòbila. Aquestes actuacions van ser dirigides per la compositora londinenca Sally Greaves i coautora del programa Groovenplay, que s’utilitza per a aquest projecte. Així, l’alumnat ha pogut compartir amb les seves famílies tot el treball fet aquest any.

Els nens i nenes han tocat els instruments amb altres escoles, omplint l’escenari de somriures, emocions, nervis i orgull per la feina ben feta, en quatre passes.

L’acte ha estat finançat per l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i organitzat per l'Associació Ribes musica. Aquest projecte sorgeix d’un dels pressupostos participatius guanyadors de l’any 2022. El consistori ha aportat els instruments, el material i els recursos humans necessaris a les escoles públiques del municipi per experimentar l’aprenentatge d’un instrument de corda en grup dins l’assignatura de música.

La proposta presentada s’emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i destaca que la música és un llenguatge integrador i de cohesió social i que permet a l’alumnat desenvolupar la confiança, el lideratge i el respecte cap els altres. Es tracta també d’una activitat inclusiva i afavoreix l’educació de qualitat reduint desigualtats.